Publicitat
Política · 12 de Febrer de 2009. 21:31h.

Mas demana a Puigcercós "fets"

"Per a que no quedin només en frases"

Mas demana a Puigcercós "fets"

Mas, amb Puigcercós

El president de Convergència i Unió, Artur Mas, ha assenyalat que “celebro que Esquerra se sumi a les crítiques pels incompliments i per la poca capacitat del president Montilla de fer complir l’Estatut i d’imposar-se al seu propi partit; però m’agradaria que aquestes paraules del president d’Esquerra, que van en la bona direcció, es traduïssin en fets, no només en bones intencions”.  

Mas ha recordat que “el president d’Esquerra, Joan Puigcercós, critica el president de la Generalitat, perquè sembla que ha imposat la llei del silenci per a que no es parli del finançament”, i ha afegit: “Suposo que al president Montilla no li deu convenir que se’n parli, perquè els incompliments dels seus son molt grans. Li demano a en Puigcercós que, a més d’advertir de paraula, ho tradueixi en fets”.
 
Pel que fa a la situació de les negociacions del nou sistema de finançament de la Generalitat, Mas ha recordat que “de fa sis mesos que es van acabar els terminis, que son els legals, i ara no es pot fer jocs de paraules, sembla que sempre hi hagin terminis per endavant”.
 
D'altra banda, el portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha afirmat que el president Montilla s’amaga sota el silenci com a mecanisme per no haver de donar explicacions sobre el finançament. Per a Pujol, “aquest silenci només es pot entendre des de la vergonya de no saber què fer o la resignació de saber-se dirigit pel partit socialista i per Zapatero”.

Pujol ha volgut senyalar que “és significativa la queixa del president d’ERC, Joan Puigcercós, i d’alguns consellers del Govern tripartit en relació a què el silenci no pot ser el mecanisme de negociació”, i ha emplaçat Puigcercós i ERC a què “si hi ha un punt de coherència en la seva denúncia, no hi ha millor mecanisme per parlar-ne que la proposta de CiU de ple específic sobre el finançament i saber quin és l’estat de situació i sobre quina base real s’està negociant”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Pako, Santako, 13/02/2009 - 10:00

Volem un front nacionalista a la Generalitat, per treure la careta a molta gent. El dia que CIU i ERC governin, l'independentisme desapareixerà, perque tothom veurà que son dos partits construits en la mentida.