Política · 14 de Maig de 2011. 17:25h.

Mas demana "responsabilitat" als sindicats

"Aquells que tinguin tendència a radicalitzar qualsevol tipus de posició aniran perdent suport"

Mas demana "responsabilitat" als sindicats

Mas, en una visita a una promoció d'habitatges construïda pel sindicat USO a Gavà

El president del Govern, Artur Mas, ha afirmat que els sindicats tenen una responsabilitat clau per aconseguir que Catalunya surti de la crisi econòmica, i els ha demanat que siguin "responsables" i que no radicalitzin les seves posicions perquè perdran suports entre els treballadors.

Mas ha esperonat els sindicats a Gavà en una visita a una promoció d'habitatges construïda pel sindicat USOC, just el mateix dia en què Barcelona ha acollit una multitudinària manifestació contra les retallades de la Generalitat, i ha ressaltat: "tots som adults i sabem quina és la realitat i que cal transformar perquè el futur sigui millor".

Segons ell, en aquest treball la responsabilitat dels sindicats és clau, de manera que "aquells sindicats que tinguin tendència a radicalitzar qualsevol tipus de posició probablement aniran perdent suport per part dels treballadors, i els que entenguin la seva part de responsabilitat, sortiran reforçats".

El president ha justificat la configuració perquè la voluntat del seu govern és mantenir l'estat del benestar, i ha defensat: "el millor que podem fer per mantenir-lo és administrar els recursos públics de manera prudent i responsable. El govern de Catalunya mantindrà el rumb perquè entenem que estem fent el millor servei al país".

El líder de l'Executiu ha dit que a Europa "els països que estan desmantellant l'estat del benestar són aquells que van acumular deutes excessius perquè no van saber gastar amb prudència i ara baixen pensions en picat i sous, i privatitzen serveis públics".

Mas ha apuntat que el govern "farà els deures que li toquen" per defensar l'estat del benestar, i ha demanat coresponsabilitat per part de tots, ja que reclamar és molt fàcil però també cal exercir els deures que un té, ha afirmat.

El president ha posat al sindicat Usoc com "exemple" de responsabilitat i ha recordat la seva actitud en conflictes laborals com el de Nissan.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#13 Ferviente, BCN, 16/05/2011 - 15:44

Quien dice suport dice subvención...

#12 kimet, Bcn, 16/05/2011 - 10:01

Responsabilitat? i tant! l'any 2010 els sindicats van rebre 240 millons d'euros EN PLENA CRISI, i els van rebre del govern del PSOE. Defensen al govern del PSOE IGUAL QUE EL PSC va fer l'altre dia. S'els hauria de caure la cara de vergonya als sindicats.

#11 ramon, barcelona-c, 15/05/2011 - 19:19

Amb uns dirigents de perfil baix amb uns objectius foscos ,pobres , conservadors no s'els pot demanar gran cosa als sindicats . Haurían de canviar i re -educarse a Alemania ,Suecia o Suissa però aixó es somiar truites ,som mediterranis com els del altra banda de la riba , poc reflexius, fan mal.

#10 joan, manresa, 15/05/2011 - 18:57

tin.)retallades.,El govern de Madrid ens u imposa---i tots calladets---.,el menys inteligent sap que els presupostus de la Generalitat,els grans pilars son Educació,Sanitat i Benestar.,¿ Don cull...volen que rtetallin dons..?.Sr.Mas,enviels a cal taps i sinó convoqui noves eleccions .Pánic tindr

#9 joan, manresa, 15/05/2011 - 18:52

El Casal,18,35 h.--Sr.President,no perdi el temps ..,es picar amb ferro fred.Tota l'esquerra votant i simpatizant saben que van fer un mal govern---axó els toca els patracols---,a sobre van perdre i guanya Vosté,dons ya m'explicará...,la porten agre.El menys inteligent sap que san de fer ( cont