Publicitat
Política · 22 de Novembre de 2011. 15:13h.

Mas demana "sang, suor i llàgrimes"

El Govern reclama més "esforços" i anuncia un "tíquet moderador" en matèria de salut

Mas demana "sang, suor i llàgrimes"

Mas, durant la roda de premsa

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat als catalans "sang, suor i llàgrimes" en la seva primera roda de premsa després de les eleccions de generals per acabar de "posar ordre" a les finances públiques.

Mas ha afirmat, només començar, que "no vinc a comentar el resultat electoral" però la victòria de CiU diumenge -amb 16 escons- ha donat embranzida al Govern de la Generalitat per prendre més mesures en matèria d'austeritat.

El president ha anunciat, en aquesta línia, la introducció d'un "tiquet moderador" a la sanitat, però ha evitat emprar l'expressió 'maleïda' de "copagament pur i dur". "Algun dia s'ahvien de començar a introduir barreres d'accés per evitar el sobreús o l'abús", ha destacat.

Mas ha exposat també la necessitat d'incrementar algunes taxes i cànons -en al·lusió al preu de l'aigua i al preu de la benzina- perquè "ens van deixar uns forats tan immenos que obliga a demanar aquesta corresponsabilització als ciutadans per no entrar en fallida", ha manifestat.

El president ha explicat, d'altra banda, que "hi haurà una reducció dels ingressos dels empleats públics" però ha recordat que "els funcionaris tenen feina assegurada" i que "cal negociar-ho amb els sindicats".

També ha recordat que els alts càrres de la Generalitat renunciaran, per segon any consecutiu, a una paga íntegra i ha recordat que "els alts càrrecs de la Generalitat s'hauran reduït el sou en dos anys entre un 20 i un 25%".

I finalment que no hi ha haurà un increment d'impostos a Catalunya però que tampoc reduiran "aquells que estan a dalt de tot" com l'IRPF per aquelles que amb alt nivell adquisitu que paguen el 49% dels seus ingressos.

Una altra mesura serà la venda de l'edifics públics perquè "la Generalitat ha acumulat actius i aquests es posen a la venda". "Tots els diners recuperats per aques via serveixen per reduir el dèficit públic", ha continuat.

Mas també ha insistit que, malgrat la majoria absoluta del PP, "l'acutal Govern de la Generaltat no afluixarà amb aquest tema" i que és "una oportunitat per refer la relació entre Catalunya i Espanya".

Publicitat
Publicitat

156 Comentaris

Publicitat
#85 Martinet, Dresden, 24/11/2011 - 02:00

Qui és més responsable de les retallades?

Qui les fa o qui les ha provocat?

Montillaaaaaa!, no te n'amaguis, maco!

Encara creus que et pagarem un sou de senador, barrut?

M'ensumo que encara acabaràs a la presó, mira el que et dic.

#85.1 guillem, bcn, 24/11/2011 - 16:07

Martinet, no sommiis home! El Montilla a la presó? T'has begut l'enteniment? Abans hi aniriem tu i jo per parlar-ne! Pots pujar-hi de peus que si ell ho vol tindrà un lloc al Senat, a més de la seva retribució vitalícia (sou-cotxe-xofer-despatx al Pg de gràcia-secretaria-seguretat)

#84 angel, cardedeu, 24/11/2011 - 00:04

Traïdors CyU, traïdors com PSC. Votarè a PxC ara i endavant.

#83 josepxicot, barcelona, 23/11/2011 - 18:49

Que començi per les tv autonómiques,les empreses públiques que sòn deficitàries
les "ambaixades",els Consells Comarcals
els assesors,els funcionaris possats a dit,
els cotxes,les oficines arreu en diversos llocs
quan una ciutat administrativa,com a Justícia?
A les hores parlem-ne.

#82 Josep, Lleida, 23/11/2011 - 17:09

porque no cierra la mierda inútil de los consejos comarcales????, con eso ya tiene más de la mitad, 556 millones de eiros por año

#82.1 guillem, bcn, 23/11/2011 - 17:34

No, home, no, que serveixen per compensar els serveis prestats al partit...dic al pais! La bona gent de convergència necessita viure amb dignitat!

#82.2 angel, cardedeu, 24/11/2011 - 00:09

proposo; tancar el senat, consell comarcal, diputaciò, ambaixades, rès de pactes, alcalde el guanyador, el segon el tercer i sucesius partits clasificat a casa (en general). Amb això estic al 100x100 que hi haurá diners de sobres per tothom.

#81 guillem, bcn, 23/11/2011 - 16:40

I a on està el patriotisme d'Omnium?? Que renuncii a la sevza sucosa subvenció pública per contribuir a que el pais surti endavant, no? I les plataformes del Joel Joan per patriotisme tampoc rebutjen les subvencions? I La Vanguardia pq no fa els anuncis de la Gene gratis?