Publicitat
Política · 18 de Setembre de 2012. 20:32h.

Mas demana una relació "en peu d'igualtat" amb Espanya

El president qüestiona la Constitució, però evita replicar el Rei

Mas demana una relació "en peu d'igualtat" amb Espanya

Mas, a l'acte d'homenatge a Barrera. (Foto: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat una relació "en peu d'igualtat" amb Espanya durant l'acte de lliurement de la medalla d'or a títol pòstum a l'expresident del Parlament Heribert Barrera durant un acte solemne a Palau.

Mas ha evitat replicar la darrera carta del Rei, però ha qüestionat la Constitució i ha insistit que "Catalunya necessita la seva sobirania pròpia" i que "quan estàs en peu d'igualtat les enteses poden ser més fàcils".

El president, com ha fet Rigol, ha recordat que Barrera "ja va dir que la Constitució espanyola, que podia ser un marc amable i respectuós amb les aspiracions de Catalunya, efectivament, amb el pas del temps, s'ha demostrat en la mesura de les nostres aspiracions nacionals".

L'expresident de la cambra catalana, en efecte, ha recordat també que Heribert Barrera va manifestar que "no vaig votar la Constitució i és l'honor més gran de la meva carrera política".

Mas també ha llegit una frase de Prat de la Riba segons la qual "no hem fet la Mancomunitat per fer una diputació més gran ni una administració subordinada ni secundària". El president ha lloat Barrera com "un home de caràcter" que de vegades era "incòmode" perquè estava acostumat "a nedar contra corrent".

El president de la Generalitat ha destacat finalment tres valors d'Heribert Barrera: "la integritat personal, les idees clares i constants i la fidelitat insubornable a Catalunya" a més del seu "alt nivell intel·lectual" atès que era doctor en química.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#14 Bestia negra, Barcelona, 19/09/2012 - 12:55

Actualment, les relacions entre països europeus (nacions pròpiament dites) són "en peu d'igualtat"?
Procuro no riure, perque sembla que alguns han perdut el cap.
I què passa? Que les relacions bilaterals del nou EAC tampoc són suficients? Vinga va ja con el cuento...

#13 Decart, L'Escala, 19/09/2012 - 10:19

La reunió de demà ès un tramit. De fet la reunió ja s'ha celebrat, no s'han vist personalment però tot el que s'havia der dir, esta dit per ambdues parts.
Nomes falta el més important. Jo espero que el president Mas, divendres al matí convoqui eleccións.

#12 Mr. X, ., 19/09/2012 - 07:34

El nostre president no ha de demanar res, sino actuar. Menys visites a Madrid i més trucades a Berlín, Brussel·les i Washington.
Tenim moltes ganes de creure'l, però el passat del seu partit no l'avala.
Acció.

#11 Jose Manuel, Madrid, 19/09/2012 - 00:34

La respuesta es tan fácil como obvia: NO. Y si se tienen que ir mala suerte, no vamos a destrozar más España para intentar conservar Cataluña cuando se demuestra día a día que lo único que quieren los nacionalistas es su ranchito y los demás que arreen.

#10 elnuma, bcn, 18/09/2012 - 23:21

La única relación posible de igualdad de Catalunya es con el resto de comunidades autonómicas .
Fuera de ahí la única posibilidad de relación de igualdad con España es con la independencia.