Publicitat
Política · 23 d'Octubre de 2013. 14:45h.

Mas denuncia la "recentralització" del PP

Defensa la "dignitat i el prestigi" de la Generalitat

Mas denuncia la "recentralització" del PP

Mas, al Fòrum Mediterrani

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha alertat de la voluntat recentralitzadora que està mostrant el Govern de Rajoy i ha assegurat que “l’operació de recentralització de l’Estat espanyol trobarà en Catalunya un obstacle permanent”. 

El president, durant la sessió de control al Parlament, ha assenyalat que aquesta voluntat augmentarà “a mesura que l’Estat perd sobirania a Europa” per tal de “recuperar sobirania interior, en detriment de les autonomies”, i ha recalcat que Catalunya serà una de les comunitats autònomes que no ho permetrà.

Després que el Govern espanyol hagi impedit que el president Mas pronunciés unes paraules de benvinguda a l’acte inaugural del Fòrum, el cap de l’Executiu ha volgut remarcar que el problema generat no té com a causa el protocol, sinó que la realitat és que "hi ha un govern que posa unes determinades condicions i l’altre intenta defensar i mantenir la dignitat i el prestigi de la institució".

En aquest sentit, Mas ha defensat que "un president de Catalunya, quan es fa un acte en una institució seu de la Generalitat, amb coorganització nostra, pugui parlar", i ha explicat que ha anat a rebre els ministres participants a l’acte, així com el president Mariano Rajoy, “per intentar ser educat, com li correspon al president de la Generalitat", en un signe "que sigui, precisament, de no crear tensió afegida".

Abans de la sessió de control, el president de la Generalitat s'ha apropat al Palau de Pedralbes per saludar els diferents ministres participants a l'Economic Forum of the Western Mediterranean i s'ha fet la foto amb tots ells i el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#28 spanish, Madrid, 24/10/2013 - 16:09

a França per tenir un sistema centralista desconcentrat.. s´estavien els 50000 milions anysal que suposa la implantanció d administracions perifèriques...és un probel a de racionalitat,les banderetes surten massa cares, el que vulgui que faci un altar a casa seva i punt

#27 espigol47, barcelona, 24/10/2013 - 11:38

El discurs d'en Rajoy, Brillant: Diu..."Lo moderno es la grandeza, como el Imperio Español donde no se pone el sol". La clavat.

#26 T Creus, Corruptaluña, 23/10/2013 - 21:03

Imposible dignificar la Genealitat ya que dos partidos del tripartito en el poder, están más que imputados por casos de corrupción.
Algunos con penas de cárcel incluidas.
Y con la sede embargada por lo mismo.
La corrupción en Corruptaluña, es de largo, larguísimo recorrido. Más de 30 años.

#25 BEJOTA, bcn, 23/10/2013 - 20:31

Sr. MAS:A LA BANCADA TRENCAPATRIES, ELS HI POT DIR MISSA ,PERÒ TOTS NO SOM TANT XIMPLES.

#24 sr Pepito, Lérida, 23/10/2013 - 18:37

El mecanismo nacionalista es tan burdo como efectivo:se trata de echarle la culpa siempre al vecino para tapar las responsabilidades propias . Sólo es necesario dominar los medios para adulterar la información y alentar los bajos instintos de la gente . Esto es con lo q tuvieron q cargar los judíos