Política · 9 de Març de 2016. 09:27h.

Mas descarta la independència en setze mesos

“Estem posant uns deures al Govern que no podrà complir”

Mas descarta la independència en setze mesos

Artur Mas

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, ha deixat clar que “si algú es pensa que en setze mesos proclamarem la independència estem posem uns deures al Govern que no podrà complir”. “Preparar estructures de país, lleis, se’ls hi pot demanar i exigir. Però no pot proclamar l’Estat català sense un referèndum on més del 50% voti que sí”, ha indicat.

En aquest sentit ha recomanat a Puigdemont “molt poc ‘postureo’ i molt ajustar-se als deures pendents”.  També ha advertit, d’altra banda, que “si en algunes votacions significatives, la CUP no fa honor a la seva paraula, la legislatura no té continuïtat”. “Avui per avui estic tranquil, no hi ha hagut cap incompliment greu de la CUP, però si algun dia passa, ho denunciaré. Perquè jo vaig pagar un preu molt alt per aquest acord i crec que tinc algun dret”, ha reivindicat.

Mas ha recordat igualment que “no he dit mai que vulgui ser candidat a la presidència de la Generalitat, vaig dir que no ho descartava. Les circumstàncies del país ho determinaran, però de moment no és la meva intenció”. Pel que fa a la ‘nova’ Convergència, ha explicat que “jo no definiria la nova CDC com a independentista, diria sobiranista, perquè ha d’incloure els que són partidaris del dret a decidir”.

Publicitat
Publicitat

47 Comentaris

Publicitat
#38 Ciudadano X, Barçalunya Qatar Foundation, 09/03/2016 - 19:06

Hace 6 años decían que la independencia sería en tres años, luego que si en dos años, un año, ahora que si en 18 meses. Es muy difícil razonar con quienes nos tienen satanizados por los medios SUBVENCIONADOS. Es un negocio del que se forran unos pocos a costa de muchos. Lo demás, pura fantasía.

#37 Oriol2, BCN, 09/03/2016 - 17:53

A més, diu que va pagar "un preu molt alt" per aquest acord. No diré que no hagi pagat un preu personal, i li respecto, però suposo que entenem que JxS i la CUP tenen un pacte de legislatura, i res més. Ni la CUP estava obligada a votar el Puigdemont, ni el Mas tenia cap dret sobre la presidència.

#36 Oriol2, BCN, 09/03/2016 - 17:51

Ah, la independència en 18 mesos comença a semblar els 800.000 llocs de treball del Felipe González ("yo a lo sumo dihe oshosiento o mil"). Però, això sí, la CUP ha d'honorar la seva paraula perquè aquests pallassos segueixin governant. Com es pot tenir tan poca vergonya?

#35 Calimero, Barcelona, 09/03/2016 - 16:55

Lo indapandansia duró
Lo que duran dos peces de hielo
En un güisqui on the rocks...

....Tanto la quería,
Que, tardó, en aprender
A olvidarla, diecinueve meses
Y quinientos años....

#34 Lali, Bcn, 09/03/2016 - 16:35

Igual si que es un astuto! A engañado a toda la masa borreguera!