Publicitat
Política · 11 de Novembre de 2013. 18:09h.

Mas destaca que Israel “és un país estratègic” per a Catalunya

El president assegura que també “tenim els braços i la porta oberta a col·laborar amb els palestins”

Mas destaca que Israel “és un país estratègic” per a Catalunya

Mas, amb Yair Lapid

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reiterat aquest matí, que “Israel és per a Catalunya un país estratègic en molts sentits” i que la voluntat del Govern és que amb aquest viatge “s’enforteixi la nostra col·laboració i la bona relació que mantenim amb el país”, des que es van restablir les relacions diplomàtiques, el 1986.

“Israel és un país amb el qual Catalunya s’ha de poder relacionar en les millors condicions possibles”, ha reblat, i “nosaltres, que fa anys que hi col·laborem, no volem abandonar aquesta relació, sinó emfatitzar-la”.

En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha subratllat que el govern de Catalunya de Jordi Pujol i el que ell actualment lidera “sempre hem intentat demostrar que estàvem al costat d’Israel en els moments complicats i en els difícils”, un fet, ha assegurat, que el país aprecia especialment.

En paral·lel, Artur Mas ha assegurat que “tenim els braços i la porta oberta a col·laborar amb els palestins” i que “no hi ha cap resistència ni reticència per part nostra a poder dialogar i fer coses amb ells”, de la mateixa manera que la relació amb Israel “és important i no tancarem la porta a col·laborar amb ells”.

Com a mostra d’aquesta voluntat el president ha recordat que fa un any i mig es va reunir amb el president de l’Autoritat Palestina, Mahmud Abbas -un dels dos caps d’Estat que ha rebut al Palau de la Generalitat-, a qui va oferir un sopar oficial.
 
El president Mas ha fet aquestes declaracions a la sortida de la reunió que ha mantingut amb el ministre de Finances, Yair Lapid, número dos del Govern israelià i també responsable últim de la política científica i d’innovació.

Lapid va accedir al càrrec el passat mes de març, després que a les eleccions del gener d’enguany el seu partit, Yesh Atid, es convertís en el segon més gran de la Knesset, el Parlament israelià.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#14 Calimero, barcelona, 12/11/2013 - 11:32

Israelies venid a cataluña, Un lugar con muchos atractivos turisticos. Podréis ver marchas nocturnas con antorchas, banderas humanas, estadios llenos de banderas y politica, pintadas y cistales rotos a partidos que piensan diferente. Ven a Cataluña. un lugar para el recuerdo....

#14.1 Jorge, Vilanova, 12/11/2013 - 17:59

juajujau...muy bueno

#13 Mohame, Terrassa, 12/11/2013 - 10:16

¿Te lo has pensado bien Arturito? te acabas de cargar el trabajo de nuestro amigo Colom y su adoctrinamiento " als nous catalans " Este viernes en las mezquitas de Catalunya te nombraremos persona non grata

#12 Gerard del Clot, Shalom Israel Catalunya, 11/11/2013 - 23:38

L'Himne Català és d'origen jueu i l'himne espanyol és d'origen musulmà ......... ara s'entèn tot oi ?

#11 juanqui, can pissa parada, 11/11/2013 - 21:07

De fet el himne catalá "el Virolai"parla de Sion. Era el gloriós himne del "heroico tercio de Montserrat"
wwwrequetes.com/montserrat.html


Una lectureta mol interesant y con cognoms molt d'ara. Apa ,raça pura y neta.

#10 Pere, Lleida, 11/11/2013 - 20:24

Espanya -inclosa Catalunya- sortirà de la crisi tot i el comportament pueril del govern de la generalitat. Anar pel món fent-se la víctima i acusant al govern de l'estat de totes les teves desgràcies és un acte de deslleialtat miserable. La història els jutjarà...

#10.1 Respawn, BCN, 12/11/2013 - 09:55

An estado esperando el momento idoneo para asestar la puñalada ha España...el momento idoneo és la crisis....espero que el congreso a partir de ahora sepa cón quién esta bailando.