Publicitat
Política · 11 de Febrer de 2013. 21:44h.

Mas diu que Benet XVI va "dignificar la llengua catalana"

El Vaticà no l'utilitza en la benedicció 'urbi et orbi'

Mas diu que Benet XVI va "dignificar la llengua catalana"

Mas saluda el Papa durant la seva visita a Barcelona (Foto: Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que Benet XVI va "dignificar la llengua catalana", malgrat que el Vaticà no l'utilitza en la benedicció urbi et orbi.  Mas ha fet un comunicat després que s'hagi anunciat que el Papa renuncia a finals de mes al·legant cansament.

"Com a president de Catalunya li vull enviar els meus millors desitjos", ha dit Mas abans de considerar que "sobretot li vull agrair el que va fer per nosaltres: la seva inoblidable visita al nostre país el 2010 per dedicar la basílica de la Sagrada Família va convertir aquest temple barceloní, encara més, en una referència universal".

"Va dignificar i projectar globalment la nostra llengua catalana, usant-la normalment en les seves intervencions; i va deixar un alt mestratge en favor de l’entesa i el diàleg", afegeix.

Segons Mas, "Benet XVI ha estat sempre un Sant Pare que ha donat a l'ètica un rol fonamental. No cal estar d'acord amb les seves creences per reconèixer la seva coherència. Una de les característiques del seu pontificat és que ha entrat fins al fons del problemes, els ha abordat, no els ha deixat passar per incòmodes que fossin".

El president recorda declaracions de Benet XVI durant la seva vista a Barcelona i conclou assegurant que "en la meva opinió de cristià corrent, que no proclama la seva fe però que tampoc no se n’amaga, Benet XVI ha donat un nou exemple de modernitat i audàcia".

"No es coneix cap altra renúncia d’un Sant Pare des de l’Edat Mitjana. Conscient de la seva funció i els seus límits, ha decidit amb plena llibertat. Milions de persones arreu del món el trobarem a faltar, com a referent d’ètica i de valors, tot i que esperem seguir rebent el seu mestratge", afirma.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 xaviacus, LH, 12/02/2013 - 11:14

Que n'és de minúscula la ment del nacionalista!!!

#6 luca, bcn, 12/02/2013 - 09:53

o sigui, de tot el que es pot dir del papa, aquest inutil nomes pensa en qué ha fet per la llengua catalana.
Aquest tio está mal del cap, que li expliquin una mica quines son les prioritats del papa, si us plau.

#5 María Jesús, Barcelona, 12/02/2013 - 09:23

Que la dignifique él y se calle.

#4 Tomppa, Sabadell, 12/02/2013 - 06:53

Mas ... ser creient ha de ser d'hòstia!

#2 angelito, barcelona, 11/02/2013 - 23:04

L'alt mestratge en favor de l?entesa i el diàleg del Papa segur que implica sempre el respecte a les lleis de qualsevol Estat de Dret, a diferència d'altres suposats mestres de l'entesa i el diàleg.