Publicitat
Política · 17 de Març de 2009. 09:36h.

Mas diu que Convergència "no és un projecte independentista"

El líder de CiU desvincula "els somnis" d'alguns dirigents dels objectius del partit

El president de CiU, Artur Mas, ha respòs amb un "per què ho diu, això?" quan el presentador d'Els Matins de TV3, Josep Cuní, li ha preguntat si "Convergència és cada cop més independentista?". El periodista li ha hagut de recordar les declaracions del conseller nacional, Alfons López Tena, o del president de la Sectorial d'Immigració, Àngel Colom, i Mas ha puntualitzat que "Convergència no es un projecte que es declari independentista".

"La nostra missió -ha indicat- és sobretot aplegar gent del país, alguns dels quals es declaren independentistes i d'altres que no, però que tenen un sentiment catalanista i de país, i aplegar tota aquesta gent per fer gruix". "La Casa Gran és això, aplegar tota aquesta gent que en menor o major grau tenen un sentiment de país, i que volen més autogovern i més llibertat per a Catalunya", ha recordat.

"Això no vol dir que CDC s'hagi convertit en un projecte on només es té en compte els independentistes. Independentistes, n'hi ha i n'hi ha hagut sempre. I són benvinguts. Perquè són gent que tenen un gran sentiment de país, i no se'ls hi pot avortar el seu somni. Ara, al costat d'aquesta gent n'hi ha molta d'altra que no són independentistes i que volen treballar per Catalunya i que estan a CDC. Convergència és la suma d'això", ha explicat.

Felip Puig amb l'estelada
Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#39 Miqui, LF, 18/03/2009 - 08:14

Els nacionalistes, en la independencia del pais, hi pensen sempre, no en parlen quasi mai, i hi treballen cada dia.

#38 Ferran, VIC, 17/03/2009 - 22:09

CiU en el fons és independentista però encara no ho pot dir. És estratègia absolutament comprensible. De la mateixa manera que el PSC és espanyolista i tampoc ho diu.

#37 independentista i d\'esquerres, Cat, 17/03/2009 - 19:39

Per què m\'heu censurat el missatge? Motiu de més per no pactar mai amb aquests regionalistes de CiU que, a més de ser autonomistes, son de dretes. Endavant Entesa de progrés!

#36 David, BCN, 17/03/2009 - 19:37

Mas embolica que fas fort. Com poden conviure sota les mateixes sigles catalans que volem la independència de la nació i unionistes espanyoleros que la volen sotmesa a Espanya?

#35 Artur ObaMAS, Cerdanyola, 17/03/2009 - 19:32

NO diu res de nou, i que tingui dit des de la seva fundació com partít. CDC es un partit col.laboracionista i unionista amb Espanya.