Publicitat
Política · 11 de Juliol de 2011. 13:44h.

Mas diu que el pacte fiscal "quedarà dibuixat" a l'octubre

Crida als partits catalans a "sumar-se" als pressupostos del 2012 per no pactar amb el PP

Mas diu que el pacte fiscal "quedarà dibuixat" a l'octubre

Mas, en una imatge d'arxiu

El president de la Generalitat, Artur Mas, en el decurs de la seva intervenció al Fòrum Europa, ha emplaçat aquells partits catalans que diuen sentir-se incomodats per l’acord amb el PP pels pressupostos d’enguany, que se sumin als del 2012. “Així podrem fer un acord més ampli sobre un tema de país, en el benentès que el Govern assumirà les crítiques”, ha assegurat. I ha afegit “No els demanem que es facin responsables sinó simplement que deixin fer”.
 
Mas ha marcat com un dels principals reptes del país “aprovar en un sol any, i a més carregat d’eleccions, dos pressupostos especialment difícils, els del 2011 i els del 2012”, amb l’objectiu, ha dit “de frenar l’espiral diabòlica de l’endeutament, on els interessos es mengen la possibilitat de fer polítiques”.
 
Artur Mas s’ha mostrat confiat que “a finals del mes d’octubre el pacte fiscal quedarà dibuixat, amb el màxim consens possible però no al preu que no digui res”, ha advertit. El president ha deixat ben clar la necessitat d’aquest acord afirmant que “només reduint a la meitat el dèficit fiscal, fins al 4’5%, no ens caldria fer els ajustaments que estem fent, i encara tindríem més recursos, amb el nostre esforç i sense demanar res a ningú”.
 
Finalment, ha demanat reduir el fracàs escolar. “Anem coixos, no estem al grup dels millors”, ha assegurat Artur Mas, qui ha ressaltat que és més important reduir el fracàs escolar que estrènyer-se el cinturó els dos primers anys de legislatura.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#3 angel, cardedol, 14/07/2011 - 01:00

Sr. Mas, aclareix d´una vegada, amb PP o no PP, independència o no independència, dones el suport al PSOE´cs i ara dius que eleccions anicipades ja. Fas unes barrejes que em mareixo.

#2 Verdaguer, Barcelona, 11/07/2011 - 16:06

Si CiU te estòmac per pactar amb el partit que més és caga i és pixa a sobre nostre endavant, enllà ells.
Però no busqui fer còmplices de les seves conxorxes amb l'utradreta hispana a la resta de catalans decents.

#2.1 Kim, hospi, 11/07/2011 - 16:14

Dintre de "decents" inclous als del tripartit que son qui ens han portat a la RUINA?

#1 testimoni, barna., 11/07/2011 - 15:05

ciu nomes pot pactar amb el pp, perqué son iguals.

#1.1 kimet, bcn, 11/07/2011 - 16:13

Ciu pacta amb qui pot perque els lladres del tripartit no volen pactar i si no pacta amb algú caldria convocar eleccions.