Política · 21 de Febrer de 2015. 16:10h.

Mas diu que les municipals han de "reforçar" la majoria de CiU

El president considera que "ens hi juguem el futur com a país"

Mas diu que les municipals han de "reforçar" la majoria de CiU

Mas, durant la seva intervenció

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha emplaçat a “encadenar les eleccions municipals del 24 de maig amb les del 27 de setembre perquè ens hi juguem el futur com a país”. El president ha subratllat la importància d’aquests comicis en un context en que Catalunya ha de seguir mantenint “la majoria social, la majoria política i la majoria institucional a favor del procés polític que viu Catalunya”.

“Aquestes tres majories les hem tingudes, ara hem de ser capaços de tenir-les amb més forces”, ha afegit el president en referència a CiU. També ha assegurat aquest dissabte que Catalunya necessita “desconnectar” de l’Estat espanyol. A més, ha comentat també que “mai Catalunya havia tingut tant a prop el seu futur com a país”.

Mas, en la seva intervenció en la cloenda de la convenció municipal de Convergència d'aquest cap de setmana, ha manifestat que “ens interessa desconectar de l'Estat espanyol que enlloc de respectar la majoria social el que fa és organitzar querelles”.

El mandatari ha comentat també que “perquè el procés tingui èxit i surti bé, necessitem que hi hagi tres majories: social, política i institucional”. "Mai Catalunya havia tingut tant a prop el seu futur com a país, societat i nació. Ara no ens el deixem escapar”, ha afegit.

Igualment, ha considerat que a Catalunya, històricament, “hem xocat constantment contra un bloc de formigó: Madrid. Finalment, decidirem cap a on va el país”. "Volem un país culte, cívic, transparent i lliure”, ha explicat.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#32 ambaixadorCAT, UK, 22/02/2015 - 14:53

Mas, ja hi havia majoria sobiranista als ajuntaments fins ara. Si haguéssis avançat les plebiscitàries a abans de les municipals ara no tindríem aquest dilema. Apreta l'accelerador, coi!

#31 Traducció, Barcelona, 22/02/2015 - 13:41

"ens hi joguem el futur com a país" vol dir senzillament: Si la cosa no pita, jo hauré de fotre el camp"

#30 BEJOTA, bcn, 22/02/2015 - 13:13

Deutsche Bank advierte: la secesión no mejoraría la "prosperidad" de Cataluña

Un informe del banco alemán señala que "solo en una región próspera es posible mantener la ficción de que ir por sí sola sería la mejor opción

#29 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU, VALLES ORIENTAL , 22/02/2015 - 07:42

Artur Mas ,, Les Eleccions Municipals sonperparlar ..¿ Per què el Govern Català va tanca els serveis de urgencia de nit de molts pobles ? Pregunta per què no funciona be les URGENCIAS del Hospital de Granollers Sera que les Retallades en Sanitat el perjudican Falten METGES HI MES llITS

#28 nedland, Roses, 22/02/2015 - 02:34

Una vegada mes Mas torna amb pur electoralisme mateix discurs de sempre cap novetat.be si..radicalitzant la part visceral pero senyor Mas la majoria som grans ja.expliqui el seu programa social.economic.educatiu.sanitat.i la independencia pero sigui clar i expliqui tot com ho fara i que pot passar

#28.1 Massa complicat aixó, Palau, 22/02/2015 - 13:39

Ui, Aixó del programes socials i econòmics és molt enrevessat. Millor seguim amb l'empanada independentista que va molt bé i permet anar fent sense complicar-se la vida.