Publicitat
Política · 24 d'Octubre de 2012. 16:10h.

Mas diu que les pensions serien "millors" en cas d'independència

El president considera que "no té perdó" que es posi "la por al cos de les persones"

Mas diu que les pensions serien "millors" en cas d'independència

Mas, durant l'entrevista

El president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha queixat aquest dimecres que "posar la por al cos de les persones amb el tema de les pensions no té perdó i és immoral" i ha advertit que, justament, "a Catalunya pel fet que hi ha més feina i perquè els salaris segueixen sent una mica més alts que a la resta d’Espanya estan més garantides que a l’Estat", fet que "és exactament a l’inrevés de com es planteja".

En el decurs d’una entrevista al programa 'El Jaroteo' a Ràdio Teletaxi, el cap de l’Executiu ha explicat que "les pensions d’avui s’estan pagant amb les persones que treballen i que cotitzen en aquests moments", per la qual cosa ha defensat que "a Catalunya les pensions podrien arribar a ser, fins i tot, una mica millors", ja que aquí hi ha més feina que a la restat d’Estat i el salari mitjà és més elevat.

En aquesta mateixa línia, Artur Mas ha explicat que en els darrers quinze anys, si Catalunya hagués tingut una seguretat social independent hagués aconseguit superàvit en 13 dels seus exercicis, "podent arribar a superar les pensions que es pagaven" i ha recordat que el fonamental és que hi hagi treball i treballadors, perquè "la clau no està en un fons acumulat", ja que "el fons de reserva no dóna ni per sis mesos de pensions a l’Estat" –ha reblat.

En un altre moment de l’entrevista i respecte a la reunió que el president de la Generalitat va mantenir amb Mariano Rajoy el passat 20 de setembre , Artur Mas ha assegurat que  tot i haver-se presentat amb un mandat del Parlament de Catalunya en el tema del pacte fiscal, el president del Govern espanyol "no va obrir cap porta", perquè "va dir que no hi havia res a parlar ni a negociar perquè ni ell hi creia". Davant les acusacions de xantatge per part de Mariano Rajoy, el president Artur Mas ha afirmat que "són excuses de mal pagador".

En la mateixa línia, el president Mas ha mostrat la seva disconformitat amb la teoria del president  Rajoy que Catalunya no està tan maltractada com diuen els catalans, i ha admès que "en aquest diàleg no hi ha punt d’acord" i per això adverteix que "el millor és intentar que hi hagi emancipació". No obstant, el cap de l’Executiu  ha assegurat que "això no vol dir trencament de llaços entre Catalunya i Espanya", ja que "seguiran havent-hi lligams molt importants", i s’ha mostrat esperançat que "una vida una mica més emancipada comportaria un millor respecte".

El cap del Govern ha advertit que "si totes les respostes del Govern espanyol a totes les peticions catalanes, sempre són no, no és d’estranyar que la societat catalana d’una manera molt transversal vagi evolucionant cap a allò que després dieu que us fa tanta por". Per al president, "això no ha d’estranyar i no és cap amenaça, sinó descriure la realitat del que està passant a Catalunya". I ha afegit que com a president de Catalunya "tinc l’obligació d'explicar-li la situació".

Respecte a la relació entre Catalunya i Espanya, el president ha explicat que "no es pot plantejar en termes de ruptura ni com un matrimoni trencat" i ha plantejat que "si un dia podem parlar de tu a tu amb l’Estat, potser el diàleg serà millor, perquè no hi haurà subordinació".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#23 josep, barcelona, 26/10/2012 - 09:59

No solo subiran las pensiones con la independencia, sino que los ciegos veran y los cojos andaran.

#22 kikevily, penedès, 25/10/2012 - 21:42

el dia que siguem independents no vendrem una escombra, així que no se com pagarem res

#21 Yupi!, BCN, 24/10/2012 - 23:41

Yo pensaba que las pensiones dependían de lo que has cotizado y de los años cotizados, pero al parecer Mas nos va a regalar la pasta por la cara... ¡y a eso hay que sumarle los 3000 euros por catalán y año que ya nos han prometido los independentistas!

#20 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 24/10/2012 - 23:06

Pues si para pagar las actuales ya han necesitado tirar de las cotizaciones de los madrileños porque con el ratio cotizantes/pensionistas de Cataluña (

#19 Josep Pages Canaleta, CARDEDEU Valles Oriental, 24/10/2012 - 22:00

Quin Poca solta mentir aixis dir mentires per que els votin ELS PENSIONISTES Cuan P.P. I C.I.U. Despres de les Eleccions Catalanes RETALLARAN I MOLT LES PENSIONS molts esquedaran sense cobrar la pensió com els passa ara als Aturats he PENSIONISTES HUS Volem Enganyar ja

#19.1 ciutadà ppcc, Barcelona, 25/10/2012 - 08:50

Si són honestos, no retallaran més perquè la causa de les retallades actuals haurà desaparegut: l'espoli fiscal espanyol, la manca d'inversió de l'estat al nostre territori, els pressupostos nefastos per a la nostra comunitat...

#19.2 Caligula, Girona, 25/10/2012 - 19:59

Es de dominio público que los únicos que congelaron las pensiones fueron los socialistas, otra cosa es ver como queda las pensiones con los nuevos cálculos. En cualquier caso Catalunya independiente no podría pagar las pensiones actuales y menos las futuras. ¿De donde sacaría el dinero? ¿de las farm