Publicitat
Política · 25 de Desembre de 2008. 19:56h.

Mas diu que Montilla frega el ridícul

"Macia és faria creus en veure tanta subordinació a Madrid"

Mas diu que Montilla frega el ridícul

Mas i Montilla, el dia del brindis de Nadal al Parlament

Artur Mas ha advertit que "si bé el President Macià va fer pactes amb el Govern de l'Estat, sempre els va fer des de la fidelitat a Catalunya i la independència absoluta de Madrid" en resposta a les declaracions fetes pel President Montilla recordant l'esperit pactista de Francesc Macià. Segons Mas, "la Catalunya de Macià i el dia d'avui són dos moments històrics que no es poden comparar" i ha destacat, que "no es pot fer un abús interpretatiu de la història".
 
En el transcurs de l'homenatge al President Macià, en el 75 aniversari de la seva mort, Mas ha insisitit, que "fer determinades comparacions és caure en el ridícul" i ha afirmat, que "Macià es faria creus en veure que partits que governen la Generalitat tan vinculats als partits de Madrid, amb tanta subordinació". Segons Mas, "no és el mateix pactar amb Madrid amb les mans lliures, que amb interessos lligats als partits que governen l'Estat".
 
Artur Mas ha recordat que "l'Estatut de Catalunya és també fruït d'un pacte, encara que no varem aconseguir tot el que volíem, perquè en volíem més", però ha denunciat que "ara aquell pacte transformat en llei pateix un escarni brutal, perquè per aplicar la llei que afecta a Catalunya s'està produïnt una desfilada de tots els barons territorials per la Moncloa". Segons Mas, "Macià hauria dit un no rotund a aquesta manera d'actuar".
 
D'altra banda, Mas ha respost també a les crítiques de Joan Puigcercós, i ha advertit a ERC que "si no creuen en l'Estatut per la meva vinculació en el seu pacte que no reclamin que es compleixi". Artur Mas ha recordat, però, que "l'actual Estatut va ser avalat pel poble de Catalunya" i ha demanat als dirigents d'ERC que "enlloc de fer declaracions en contra de CiU, en aquest moment posin tota la força en fer complir l'Estatut i, sobretot, allò referent al nou finançament".
 
Respecte a la nova proposta de finançament que el President Zapatero ha anunciat que presentarà la propera setmana i preguntat sobre si CiU demanarà una reunió amb el Govern per tenir ple coneixement de l'abast d'aquesta proposta, Artur Mas ha recordat, que "de fet des de CiU encara esperem que el President Montilla ens expliqui com van les negociacions".

Segons el líder nacionalista, "Montilla no ha complert encara el seu compromís adquirit amb CiU a principis d'octubre d'anar-nos informant, ja que en més de dos mesos no ens ha explicat en cap moment què està passant en un tema tan important de país, en el qual CiU s'ha posat al costat del Govern". De tota manera, Mas ha afirmat que "espero que Montilla faci honor a la seva paraula i ens informi ben aviat".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Juanc, Barcelona, 28/12/2008 - 14:21

¿No hay más noticias de Liechtenstein?

#9 Toni, Igualada, 27/12/2008 - 22:41

A Montse (Catalunya prostituida) no et conec pero em sembla que ja t'estimo. Tens tota la rao

#8 viK, granollers, 27/12/2008 - 10:55

Aquest en Mas cada vegada que parla se li nota l enveja de no ser el President de la Generalitat.

#7 joan, manresa, 26/12/2008 - 11:51

Te tota la raó Sr.Mas,encare que axó li piqui per algú.Las veritats couen...Per cert el Sr.Maciá,en va sufrir un munt dels companys de partit estatals.Fins i tot li van fer menjar la proclamació de la Republica.Sr.Mas,no s'adormi,ya tuf de precampanya

#6 Montse, Catalunya prostituida, 25/12/2008 - 23:34

Sí senyor! A aquesta secta del tristpartit s'els ha de cantar les veritats i avui en Mas ho ha fet.