Publicitat
Política · 30 de Desembre de 2015. 21:07h.

Mas diu que vol ser president

Adverteix la CUP que és una responsabilitat que no pots defugir "un cop has passat per les urnes"

Mas diu que vol ser president

Artur Mas, durant el missatge (Foto: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha repassat en el missatge institucional de Cap d’Any els canvis polítics que ha viscut el país el darrer any i ha remarcat que “els ciutadans han decidit amb el seu vot quins són els representants que han d’assumir la responsabilitat de dirigir les institucions públiques en anys de gran complexitat i de reptes majúsculs”, una responsabilitat, ha dit, que “no pots ni has de defugir un cop has passat per les urnes i has rebut el mandat democràtic de la població”. 

Mas ha destacat el “camí extraordinari” que ha recorregut Catalunya aquest últim any, quan “el projecte nacional i el projecte social s’han donat la mà i caminen junts en la voluntat i la il·lusió de fer de Catalunya un gran país; és a dir un bon país per a tota la seva gent” i ha mostrat el seu convenciment que l’any que estem a punt d’encetar “serà decisiu per convertir aquest anhel àmpliament compartit en una esplèndida realitat”.

El president, en un discurs pronunciat des del Saló Mare de Déu de Montserrat del Palau de la Generalitat, ha posat de relleu que els “escenaris polítics d’una enorme complexitat” que s’han obert a Catalunya i a l’Estat “obliguen a dialogar, a negociar i a pactar; és a dir, a decidir entre idees, persones i partits molt diferents”. “Catalunya té clar que vol decidir el seu futur i tots som necessaris per a fer-ho possible; seguir ignorant-ho o menystenint-ho no aportarà cap solució de futur”, ha reblat.

“Com a president de Catalunya”, ha manifestat, “tinc molt present el dret a decidir del nostre poble, fonament de la nostra sobirania, però també tinc molt present el deure de decidir dels nostres representants polítics”. I ha advertit: “que no sigui fàcil no ens allibera, a cap de nosaltres, del nostre deure de decidir”, que en situacions com les actuals “resulta indefugible”.

Mas ha manifestat la importància de “tenir un nou govern i una estabilitat que permetin fer bona feina i complir els mandats rebuts a les urnes”. “A Espanya i a Catalunya convenen governs estables, dialogants i oberts al pacte, cadascú des de la seva legitimitat democràtica” i ha recordat que “aquells que en les darreres setmanes han fet mofa i escarni de la situació política catalana hauran d’aplicar en les seves pròpies cases la teràpia per resoldre aritmètiques de suma molt complicada”.

També ha esperonat a saber “treure lliçons de les incerteses econòmiques, socials i polítiques d’aquests darrers anys per construir projectes de futur col·lectius, on el progrés, el benestar, la justícia, la democràcia i la llibertat en siguin pilars fonamentals”, perquè, ha dit, els “temps d’incerteses” són també “temps d’oportunitats”.

Finalment, ha fet referència a l’amenaça "terrorista internacional", després dels atacs viscuts recentment a París, i ha refermat “la determinació” del Govern “d’actuar a favor de la seguretat, contra tot tipus de violència i a favor de la convivència pacífica entre tots els pobles”.

Publicitat
Publicitat

60 Comentaris

Publicitat
#51 pilar, barna, 02/01/2016 - 12:58

Que escrigui la carta als Reis mags, a veure si té sort

#50 Joaquin, Montcada i Reixac, 01/01/2016 - 10:43

La CUP,dijo desde un principio no a Mas como Presidente. de la Generalitat,si no lo cumple,pasara a ser lo de Heribert Barrera(Fernandez ya esta contratado).Mas fue de tapadillo en las listas,cuando era primero,con el beneplacito de Romeva,Llac,Oriol"transversalitat"para seguir mandando Mas-Puig,.

#49 Oriol2, BCN, 31/12/2015 - 19:57

El Sr. Mas està en una posició patètica, però al cap i a la fi té la seva part de raó. Jo vaig votar la CUP, però ara em fa vergonya haver-los votat. Que diguin d'una vegada si investiran el Mas, o si deixem córrer el procés. Tampoc no costa tant. El 1515/1515 no se'l creu ni un nen de quatre anys.

#49.1 manolo, Barecelona, 01/01/2016 - 02:45

Oriol2
Tuvistes buen ojo. te felic ito
Salvo el cuento del empate de votos. el CUP es consecuente con su programa. No votar a quien ha reducido el bienestar social a los catalanes y encima presumir de ello
El probema es el pajarito de Mas que no quiere ser procesado y quiere tapar corruptelas de CIU

#48 joserito lere, Barcelona, 31/12/2015 - 17:35

Mas no puede dejar de pasar a la Historia como el presidente de un país que disfrutó de un empate de 1515 a 1515.Y además,cobrar por ello

#47 Resistencia, Del 3% al ridículo 100%, 31/12/2015 - 16:14

Que lo diga en mandarin por si queda alguien que no se haya enterado.

Algun día la "presidentitis" de Mas se incluira en los tratados psiquiátricos.

Furor obsesivo compulsivo con sindrome maníaco persecutorio por ser Presidente.