Publicitat
Política · 8 de Març de 2016. 22:06h.

Mas eclipsa Puigdemont

Explica el full de ruta a partir d'ara en presència de l'actual president

Mas eclipsa Puigdemont

Carles Puigdemont, acompanyat d'Artur Mas i Oriol Junqueras

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha eclipsat el seu successor durant la presentació del llibre "Cata... que?" en el que han intervingut tots dos i el vicepresident Oriol Junqueras. Mentre Mas ha explicat quines són les passes que ha de seguir el sobiranisme per  explicar el procés a nivell internacional, Puigdemont només ha recordat el tractament que ha fet la premsa  internacional de Catalunya al llarg de la història.

Mas ha assegurat que cal continuar estenent el concepte Catalunya a nivell internacional "no apostant per ser forts en les formes". "Hem de ser decidits i clars en els objectius, dialogants en la forma i en l'actitud, i també hem de ser democràtics", ha afirmat.

L'expresident també ha recomanat no relacionar el procés "amb l'adjectiu nacionalista" perquè és una terminologia que "no es ven bé" a l'estranger per motius històrics. Mas també ha aconsellat intentar que a nivell internacional no es relacioni únicament el sobiranisme català amb unes “reclamacions econòmiques” perquè es pot entendre com una qüestió "egoista" de diners.

Artur Mas ha reconegut que "Catalunya encara no és tant coneguda com Barcelona" però ha assegurat que el 9N , que es va celebrar sobre el seu mandat, va marcar un punt d'inflexió. A més, ha afirmat que les querelles per la consulta sobiranista venen en bona part "com a conseqüència a la repercussió internacional del 9N" . "Va encendre les alarmes a Madrid i els va fer sobreactuar", ha dit.

L'expresident ha recordat la roda de premsa posterior el 9N amb "desenes i desenes" de corresponsals internacionals. "El 9N del 2014 va ser una enorme targeta de presentació a nivell internacional", ha reblat.

El llibre "Cata...que?" és una ampliació d'un primer llibre publicat el 1994 per Carles Puigdemont on explicava la presència de Catalunya a la premsa. L'actual president ha recordat com ha evolucionat la imatge de Catalunya a nivell internacional i com els Jocs Olímpics del 92 van suposar un punt d'inflexió. Puigdemont ha afirmat que "l'avantguarda democràtica i de transformació de l'Estat espanyol era i segueix sent Catalunya”.

De la seva banda, el vicepresident Oriol Junqueras ha assegurat que "ara, el món ens mira". "El món s'interessa per nosaltres i pel projecte de majories que vol convertir una de les nacions mes antigues d'Europa en un dels estats mes moderns d'Europa", ha reblat.

Els consellers Santi Vila i Carles Mundó, entre els assistents a l'acte

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#22 BEJOTA, bcn, 09/03/2016 - 12:54

La tesorería, en Irlanda.
Grifols se lleva fuera de Cataluña el 80% de su nuevo plan de inversiones.(elEconomista

#21 Casper, Bcn, 09/03/2016 - 10:33

El título del libro es hortera.. Y es de psiquiatra el discurso de Mas, ahora toca esconder el Nacionalismo (por sus connotaciones de nazismo) y el egoísmo del España nos roba. Por favor, el núcleo del independentismo radica en el supremacismo racista y en el egoísmo económico.

#20 ´Cata....quéééé´??????, Montcada i Reixac, 09/03/2016 - 10:02

Puigdemont,le baboséa,han sido muchos años pidiendo subvenciones a Más.Lo que si me gustaría saber es si pone en esta nueva edición de si es "invasor" en la tierra de su mujer,palabra empleada por Puigdemont en su dia.

#19 Carlos Gomez, Bcn, 09/03/2016 - 09:48

Fara el que calgui:inaugurar pantans inexistents, celebrar bodas i comunions,aplecs del caragol, fires filateliques,viatges de la 3 edat o mises en tortosi per sortir com sigui a la tele
No pot viure sense el public a qui tant estima i que tant l´estima i que es troba orfe sense el seu sant magister

#18 MRGMRG, Hospitalet independent, 09/03/2016 - 09:06

Ridicul aquests 3 personatges. I com deien aquí abaix, que be que vindran uns dinerons a St. Jordi.
Au va!! foteu el camp! representeu la escòria de la Catalunya més populista i subvencionada...Ara ja no es pels diners que voleu la independencia?...ara es per motius etnics, racials?? o com va aixo?