Publicitat
Política · 17 de Setembre de 2014. 11:12h.

Mas, el “messies”

L’exeurodiputat de CiU Ignasi Guardans creu que el procés sobiranista va cap a “un descarrilament inevitable”

Mas, el “messies”

Imatge de l'article publicat a La Vanguardia

Ignasi Guardans, que va ser eurodiputat de CiU entre el 2004 i el 2009, publica avui un article a La Vanguardia (“Els que callen”) en què critica, en la seva opinió, la conversió de CDC des del catalanisme al sobiranisme.

 “Sento -afirma- un cert respecte pels conversos. Amb alguns vaig compartir conciliàbuls, reunions i debats, en els quals es tramaven estratègies per impedir que l’independentisme i els seus cadells (sí, així els anomenaven molts llavors) controlés Convergència (ai, si Pere Esteve aixequés el cap…)”.

Però, en canvi, expressa “un menyspreu creixent pels que callen” i afirma que el procés sobiranista “és una enorme ficció teatral plena d’emocions gairebé futbolístiques i buida de substància i racionalitat”.

També “els que van acompanyar inicialment el molt honorable president com qui dóna suport a un veí o membre del grup a qui es tolera encara que cridi més del compte perquè aconseguirà coses en benefici de tots. O fins i tot els qui –sóc testimoni que existeixen– van creure que aquest messies en realitat parlava en públic d’una cosa per aconseguir-ne una altra.”

Al seu parer “la independència és una barbaritat”, però n’hi ha que callen perquè “saben que es quedaran sense feina amb només plantejar-ho com a interrogant” i que tot va “cap al descarrilament inevitable”.

“Per tots aquests, en alguna conselleria o ajuntament, potser en algun escó, en alguns mitjans de comunicació, en càrrecs de representació social, empresarial, professional... per tots aquests que callen, sento un cert menyspreu”.

Publicitat
Publicitat

65 Comentaris

Publicitat
#59 Nestic Fart, Barcelona, 18/09/2014 - 18:37

En Guardans s'ha explicat planerament, el problema es que el seu missatge no es per gent de seny, d'ordre i d'estabilitat...dissortadament aquest pais quan la rauxa domina s'esdevé el fracàs...en tenim mostres a l'historia recent, i per fer el ridicul encara es pot recordar el 6 d'octubre del 34!

#59.1 pep, manresa, 19/09/2014 - 19:28

Al Sr. Monago (i d'altres) potser li convé que els catalans siguem gent a qui un tal Fart (de vi) ens pugui considerar de seny, d'ordre i d'estabilitat però és evident que si a ell li convé aquest concepte del seny, l'ordre i l'estabilitat a nosaltres no
Que ens deixin estar en pau, ja som grandets

#58 Jordi, Barcelona, 18/09/2014 - 12:19

De Mesies RES
En Mas es L'OSTATGE de ERC

Per aixo, no pot fer marxa en rera, i fara tot el que li diguin que ha de fer. Ha avandonat la politica de centre i seny de CiU per abraçar el radicalisme.

ES LA TITELLA DE EN JUNQUERES.

#57 Lluís, Moià, 18/09/2014 - 05:58

Guardans. guardans de tot mal, sobretot dels que callen i que segons tu són els bons. És només la teva opinió. per a mi els bons són els que han optar per ser valents, no com tu.

#56 pep, manresa, 17/09/2014 - 20:09

Si no vaig errat, aquest no era gendre de la filla d'en Cambó o algo per l'estil?
No hase falta que me dises nada más

#56.1 Pere, El Prat de Llobregat, 18/09/2014 - 09:51

És, directament besnét del Cambó dels collons. Aquell que es va vedre el catalanisme de fa un segle a canvi d'un ministeri. El que deia "Monarquia? República? Catalunya!" i després va finançar Franco.

#56.2 Mariona Rebull, Barcelona, 18/09/2014 - 18:31

Es un net d'en Cambó! i tant de bó algun dels actuals personatges que escalfen cadira al parlament tinguessin la categoria d'en Cambó...perque a més aquest ja tenia fortuna i no va tenir de robar-la a traves de la politica...quanta ignorancia que es respira!!!!!

#56.3 pep, manresa, 19/09/2014 - 19:30

Aquest ja tenia fortuna?
Com el Jordi Pujol?

#55 Casper, Bcn, 17/09/2014 - 18:57

Guardanos, Madrid no paga traidores asquerosos, ni que se arrepientan en el último minuto.