Publicitat
Política · 12 de Novembre de 2013. 13:52h.

Mas: "el PSC ha decidit baixar del tren del dret a decidir"

Homs diu que "ens sorprèn negativament que no vulgui participar en la petició d'una consulta"

Mas: "el PSC ha decidit baixar del tren del dret a decidir"

Mas, durant el viatge a Israel

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha lamentat que el PSC hagi “decidit baixar del dret a decidir” i ha assegurat que no entén la posició dels socialistes catalans.

“Reclamaven una consulta legal i acordada amb l’Estat, i ara que el Parlament de Catalunya està fent exactament això, mitjançant una proposta de delegació de competències en la Generalitat segons la Constitució, el PSC decideix baixar del tren”, ha assegurat.
 
També ha remarcat que “en aquest moment en què el tren va en la direcció que ells volien i que ens van demanar, el que no té sentit és que ara se'n despengin absolutament”.

“Jo crec que no saben on són, que estan molt despistats”, ha afirmat el president, i ha afegit “jo els demano una darrera reflexió perquè entenguin que en aquest moment han d’estar dins del tren, perquè aquest camina cap a la direcció que ells havien reclamat”.

Per la seva banda, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha lamentat que el PSC no participi en el text per demanar permís a l'Estat per fer una consulta. "No entenem que el PSC exigeixi que hi hagi pacte i no secundi la iniciativa pactista del Parlament", ha manifestat el portaveu durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

"Ens sorprèn molt negativament que el PSC no vulgui participar en la petició d'una consulta", ha afegit Homs, que ha demanat al partit de Pere Navarro "un punt de coherència".

"Si estan a favor d'una consulta acordada -ha continuat-, quan es planteja aquest mecanisme, han de donar-hi suport. En la formulació d'aquest plantejament hi han de ser".

Finalment, el conseller ha manifestat que "el Govern espanyol no entén el que li plantegem: que la ciutadania s'expressi a través d'una consulta".

Homs, durant la roda de premsa

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#8 joan, manresa, 12/11/2013 - 18:21

El Casal,18,15 h.--Tots sabém que el PSC,tard o dora ,trovaría el motiu o l'ocasió per baxar del tren....,ep,sí és que mai había pujat.Sempre ha fet el cagadubtes,no volen enfrantar-se al PSOE i no volen perdre més vots del cinturó.Pro,Sr.President axó era una mort anunciada.Are veurem a ICV...

#7 Papaluna, Barcelona, 12/11/2013 - 17:50

Que no, coi! Que ningú no demanava res similar a una consulta sobre res de sobiranisme i ens la vareu col·locar en calçador. Un lustre de pressió i propaganda ha cal.lat en milers de conversos, la meitat dels quals no tenen NPI de què és ser independent. I com era previsible, es desinfla el globus!

#6 Jordi, ,, 12/11/2013 - 17:04

Sir, Artur.
Después de ver el poco interés que tenéis vosotros mismo, los del PSC han decidido que la consulta se desactivará por sí sola y no tendrán que trencar con el PSOE

#5 Juan, Terrassa, 12/11/2013 - 16:56

¿Pero es que se habían subido al tren?

#4 Romulo, Sant Just, 12/11/2013 - 16:41

El PSC vol una consulta acordada amb el govern d'Espanya.

CiU, ICV, ERC i CUP heu damanat al govern central la cessió de la competència de convocar referendums sota 150.2 de la Constitució.

No és lo mateix.