Publicitat
Política · 20 d'Octubre de 2010. 19:02h.

Mas: "els socialistes catalans queden escombrats"

El líder de CiU creu que s'haurien de suprimir també Sanitat i Cultura

Mas: "els socialistes catalans queden escombrats"

Mas, durant la visita al supercomputador MareNostrum de la UPC

El president de CiU, Artur Mas, ha valorat la remodelació del Govern estatal que s’ha fet efectiva aquest dimecres, afirmant que “des d'una òptica catalana hi ha poc a dir: els socialistes catalans queden escombrats en aquesta operació, només amb el ministeri de Defensa. De tota manera tampoc es fa notar molt que hi hagin diputats i ministres socialistes catalans a Madrid. A nivell espanyol deuen fer la seva feina, però des d'una òptica catalana aquests diputats i ministres no es fan notar gaire”.

El líder nacionalista ha considerat que “això no és la substitució de Corbacho que se'ns havia dit, és una crisi de govern en tota regla. Suposo que en Zapatero ho fa perquè estan apuradíssims, saben que les coses no els van gens be i suposo que es una operació una mica a la desesperada per recuperar en aquest any i mig que els hi queda el molt terreny que han perdut a conseqüència de les seves politiques equivocades”.

"Més que una o altra persona, crec que a Zapatero el procés de renovació del PSOE no li ha sortit bé, i ha d'anar a agafar gent de la última època de Felipe González. En Zapatero va voler fer una renovació generacional, una escombrada, i ara ha de recórrer a la gent d'aquells anys”, ha afegit.

Sobre la reducció d’alguns ministeris, Mas ha assenyalat que “Habitatge ja no s'havia d'haver creat. Altres ministeris també s'haurien de suprimir: el de Sanitat, el de Cultura... No tenen competències importants, estan transferides. La supressió d'Igualtat va en la línia típica dels socialistes: brindis al sol, grans paraules, i donde dije digo, digo Diego, igual que els 400 euros”.

“Rubalcaba no crec que es pugui interpretar en clau successòria, però tampoc tinc cap mena d'informació en aquest sentit. Des de CiU hem dit que si el PSOE volia anar endavant la figura de Zapatero era a substituir”, ha recordat.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Agustí, Igualada, 20/10/2010 - 20:27

Cultura la pot reduir però no suprimir doncs participen a les reunions de la UNESCO i la OMPI per raó dels Tractats sobre Propietat Intel·lectual i Drets Culturals. A més controlan les obres audioviosuals. En tot cas es pot traspassar tot a Justícia.