Política · 11 de Febrer de 2015. 20:25h.

Mas empeny Duran fora de CiU

El comitè executiu de la federació va votar a favor del pacte contra el terrorisme gihadista

Mas empeny Duran fora de CiU

Una imatge d'arxiu de Mas amb Duran i Lleida

La decisió dels diputats de Convergència al Congrés dels Diputats de votar de forma diferenciada respecte dels d’Unió en la tramitació de la proposició de llei contra el terrorisme jihadista ha obert un nova crisi en el si de la federació nacionalista.

Aquesta canvi de vot de CDC a última hora, abstenint-se en la tramitació, ha provocat la reacció airada del líder d’Unió i portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, que ha advertit que “és un fet sens dubte greu, mai s’havia desautoritzat a un portaveu de CiU a Madrid”.

Les fonts consultades insisteixen que la trucada per decidir el canvi de vot en la tramitació va sortir del coordinar nacional de CDC, Josep Rull. Una decisió que no hagués sortit sense el vistiplau d’Artur Mas.

Des de Convergència han dit que al gener van decidir abstenir-se en la tramitació, tot i que el comitè executiu nacional de la federació del passat 26 de gener va aprovar donar suport a la tramitació al Congrés del projecte de llei sobre terrorisme jihadista.

En la roda de premsa posterior, el secretari general de CiU, Ramon Espadaler, acompanyat del número 3 de CDC, Lluís Corominas, va explicar, tal com recollien les agències de notícies, que "ens comprometem a recolzar-la en el tràmit parlamentari, fent aportacions per millorar el seu contingut”, afegint que "no signaran ni presentaran la llei amb el PP i el PSOE".

L'agència Efe explicava que "CiU no estarà en la presentació de la proposició de llei de PP i PSOE, però en canvi sí que votarà a favor de la seva tramitació quan se celebri el debat d'esmenes a la totalitat, per posteriorment poder fer aportacions en la cambra baixa".Europa Press, de la seva banda, també insistia que "CiU donarà suport a la tramitació parlamentària al Congrés de la proposició de llei contra el jihadisme, però no la signarà en considerar que no és un pacte d'Estat perquè l'han gestat només PP i PSOE".

Aquest dimecres Espadaler, que també és secretari general d’Unió, ha valorat la decisió dels diputats de CDC a Madrid apuntant que “és un fet greu, però ens hem d’asseure i l’hem de tractar”.

“Si fos cert que la instrucció va venir donada no del grup parlamentari sinó per altres responsables de Convergència llavors seria un fet encara més greu”, ha subratllat.

Espadaler amb Corominas en una roda de premsa de CiU

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat