Publicitat
Política · 29 de Juny de 2021. 16:18h.

Mas: "ens reafirmem en les nostres idees"

L'expresident diu que el Tribunal de Cuentas busca "la mort civil"

Mas: "ens reafirmem en les nostres idees"

Mas, votant el 9-N

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha comparegut als jardins de Palau Robert per reaccionar davant la notificació del Tribunal de Comptes després que aquest matí s’hagin conegut les fiances que l’òrgan imposa a una quarantena d’ex-alts càrrecs. En el cas del president Mas, se l’hi imposa una fiança de 2,8M d’euros.

Mas ha denunciat la “indefensió absoluta” amb què es troben els afectats, “perquè primer et fan pagar i després et jutgen”, i ha assegurat: “ens poden portar a la mort civil o a la mort política, però no poden matar ni les idees ni els ideals”.

En aquest sentit, ha subratllat que “ens reafirmem en les nostres idees, els nostres ideals i les nostres conviccions, que és pel que hem lluitat durant molts anys, i especialment aquests darrers, en els quals hem afegit un objectiu concret: defensar el dret del poble de Catalunya a defensar el seu futur; i algun dia, la llibertat del nostre país”.

“L’Estat persegueix la mort política i la mort civil d’unes determinades persones perquè defensem unes determinades idees”, ha afirmat Mas, que ha explicat que l’Estat “vol aconseguir la mort política a través del codi penal i la mort civil, és a dir la ruïna econòmica, a través de l’acció del Tribunal de Comptes”.

Segons Mas, mentre que la mort política s’aconsegueix inhabilitant gent per exercir càrrecs públics o tancant gent a la presó, la mort civil s’aconsegueix “embargant-t’ho tot si finalment no pots respondre davant d’aquestes fiances milionàries que ens està demanant novament”.

Mas també ha denunciat un “abús de poder de l’Estat en tota regla”. “No és simplement l’aplicació d’un marc legal, sinó l’abús total i distorsió d’aquest marc legal per aconseguir el seu objectiu: el càstig i la venjança, és a dir, la repressió”.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#25 bejota, bcn, 01/07/2021 - 17:27

El voto de Lérida vale casi 3 veces que en Santa Coloma de Gramanet. TENÉIS UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F.

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona,

#24 pepe, andorra, 30/06/2021 - 14:33

otro chapas q cree en los unicornios y las piruletas, ¿Cuanto le estara costando la campaña q le lleva blanqueando desde hace unas semanas? Si es q ademas es un incompetente de tres pares y tiene el armario lleno, claro q igual es por eso q lo potencian tanto, siguiendo el modelo argentino y mexicano de arruinar un país encumbrando a incompetentes.

#23 Galba, Barcelona, 30/06/2021 - 13:51

Durant décades el nacionalisme català, amb Pujol al capdevant, ha sotmes a la mort civil a aquells que no eran de la seva corda ("aquest es dels nostres", "aquest no es dels nostres") i que ho han tingut i ho tenen magre per progresar al mon empresarial, universitari o cultural.

#22 Abascalito, Barcelona, 30/06/2021 - 12:17

El empresariado catalán que apoya el prusés también debería arrimar el hombro y pagar parte de las multas y fianzas.

#21 Agustino, Barcelona, 30/06/2021 - 08:51

Muy bien Arturito, pero primero pasa por caja.