Publicitat
Política · 26 de Juliol de 2013. 16:41h.

Mas envia la carta després de les pressions d'ERC

El president explica que "hi ha moltes vies des del punt de vista legal" per fer la consulta

Mas envia la carta després de les pressions d'ERC

Mas, durant la presentació de la Memòria Econòmica de Catalunya 2012

El president de la Generalitat, Artur Mas, ja ha enviat la carta al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, per oficialitzar la petició formal de fer una consulta. Aquesta decisió s'ha avançat per les pressions d'Esquerra, que ha urgit el president a enviar la missiva a Rajoy.

ERC feia setmanes que insistia en la necessitat de remetre la carta al president del Govern espanyol, donat que s'havia posat com a data màxima el passat 30 de juny. Es dóna també la circumstància que aquesta tarda Presidència ha enviat un comunicat assegurant que la carta s'enviaria a final de mes. Hores més tard, però, TV3 -que ha tingut accés a la missiva- ha avançat que finalment s'ha remès aquest vespre.

El president ha explicat que en aquesta carta li farà avinent que "hi ha moltes vies des del punt de vista legal per poder-la fer" i que "hi ha una cohesió molt gran dintre de la societat catalana a favor de poder canviar l’statu quo de Catalunya".

En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha indicat que quan s’analitza l’economia catalana i es compara amb la de l’Estat es veu que des de fa molts anys "juguem amb inferioritat de condicions, perquè tenim un dèficit fiscal molt gran i una dotació d’infraestructures públiques molt més baixa que els altres".

"Per tant, probablement l’únic camí que ens queda és canviar l’statu quo de Catalunya", ha insistit, i ha afegit que "només es pot canviar a través d’exercir el dret a decidir i que el poble de Catalunya es faci responsable del seu propi futur".

Artur Mas ha anunciat que amb la carta que enviarà al president espanyol afegirà l’informe, traduït al castellà, que ahir li va lliurar el Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), perquè "vegi que realment hi ha moltes vies per poder fer aquesta consulta". El president ha revelat també que en aquest escrit demanarà a Mariano Rajoy "reiniciar d’alguna manera les converses i les negociacions, perquè volem fer la consulta de manera acordada, pactada i legal".

El cap de l’Executiu ha fet aquest anunci durant la presentació de la Memòria Econòmica de Catalunya 2012, que edita el Consell de Cambres de Catalunya. En l’acte l’ha acompanyat el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig. També hi ha intervingut el president del Consell General de Cambres de Catalunya, Miquel Valls; la directora de la Memòria, Carme Poveda, i el president de la Cambra de Comerç de Manresa, Pere Casals.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#16 BEJOTA, bcn, 27/07/2013 - 13:15

Primer informe del Consell Assesor per a la Transició Nacional
Els experts adverteixen Mas de tots els riscos d'una declaració d'independència unilateral, fins i tot que pot anar a la presó

#16.1 mireia, barcelona, 27/07/2013 - 15:30

PePejota, això ho has llegit en un d'aquests 44 llibres de Josep Pla dels quals, fins ahir, no n'havies sentit mai parlar, tros de ruc?.

#16.2 BEJOTA, bcn, 27/07/2013 - 16:17

mireia:Ho tens a "Eldebat" d'avui.
Com a part del matriarcat catalá (vure Rahoa, Ferrusola,etc) ,et recordo que és aquest el conflicte catalá i no Espanya.Matiarcat=frustració i violéncia.

#15 referendum a la irlandesa, Dublin, 27/07/2013 - 11:20

Hem d'exigir un referendum a la irlandesa. És el més genuïnament democràtic. Que les diferents comarques tinguin l'opció d'afegir-se al nou estat o romandre a l'estat espanyol. Si no sempre hi haurà molta gent insatisfeta amb l'estatus que hi hagi, sigui el que sigui

#14 Miroslav, bcn, 27/07/2013 - 11:17

A falta de papel higiénico, buena es una carta de Artur Mas.

#14.1 a falta de país, a casa dels altres, 27/07/2013 - 15:28

totalment lògic,que els immigrants il.legals de les bandes de l'Est us eixugueu amb els papers ecscañols que no us volen donar, oi Miroslav, tros de búlgar?.

#13 Calimero, Barcelona, 27/07/2013 - 08:53

Buens noticias para la economía catalana.
La marca SCOTTEX acaba de formalizar un acuerdo con la generalitat que de ahora en adelante se encargará de sumisnistrar ingentes cantidades de materia prima a la compañia. Nuestro Quierido Lidery Martir Ma$$ trabaja para cataluña!!!

#12 Teodoro Garcia Calabia, Montcada i Reixac, 27/07/2013 - 08:32

Si todos los "cerebros" que componen el Consejo Asesor para la Transición Nacional son de la categoría intelectual de Pilar Rahola, estamos apañados. Esta Sra. debe saber que para estar en este grupo debe estar a su altura y no practicar el cotilleo y peleas televisadas que es lo suyo. Asi nos va.