Publicitat
Política · 7 de Novembre de 2010. 18:56h.

Mas es confessa "cristià"

"El missatge de Jesucrist és estimar els altres com a un mateix"

Mas es confessa "cristià"

Artur Mas, en un moment de l'entrevista

El president de CiU, Artur Mas ha afirmat que "com a català, la visita del Sant Pare és una oportunitat d'or per explicar-li la personalitat cultural i la identitat nacional de Catalunya. La combinació de la genialitat de Gaudí amb la presència del Sant Pare és una gran oportunitat. Com a cristià que sóc, és una oportunitat de reflexió i espiritualitat". Mas ha fet aquestes declaracions a Ràdio Estel, just abans de l'arribada de Benet XVI a Catalunya.

El líder de CiU ha considerat que "el moment més intens de la visita serà la missa. Hi ha un motiu de gran trascendència, que és la dedicació de la Sagrada Família. No podem oblidar que Benet XVI és el cap de l'Església. La nostra feina com a cristians és predicar l'Evangeli, per això el moment crucial és la celebració de la missa, en un temple impactant d'abast universal".

Mas ha explicat que "crec que s'ha aconseguit viure la visita amb actitud positiva, malgrat unes poques sortides de to. Més enllà del grau de coincidència amb el Sant Pare o la fe catòlica, cal rebre'l amb respecte i educació. Es pot discrepar del Sant Pare i de l'Església, del catolicisme, però amb respecte cap a una persona de projecció universal i que representa la fe de milions de persones arreu del món".

"Hi ha hagut manifestacions de pocs i minoritaris, per sort, dirigents polítics, que han qüestionat aspectes de la visita que no haurien criticat en d'altres líders religiosos o en un altre cap d'Estat. No els hi vull donar més importància perquè per sort són molt minoritaris", ha afegit.

El president de CDC ha assenyalat que la visita al centre de discapacitat del Nen Déu "està ben pensada, perquè a banda del motiu principal de la visita que el Sant Pare hagi volgut tenir una estona per les entitats catòliques d'acció social subratlla el compromís social de l'Església. El missatge de Jesucrist i de l'Evangeli és estimar els altres com a un mateix, i això vol dir que és un missatge social i humanístic. Aquesta visita al Nen Déu té una especial importància i significació".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Agnus Dei qui tolli pecata mundi, bcn, 09/11/2010 - 21:48

se escribe HABEMUS, no AVEMUS, ruc, assa, somerot

#13 DCC, BCN, 09/11/2010 - 00:13

AVEMUS PAPA, AVEMUS PEAJES y AVEMUS IMPUESTO DE SUCESIONES. MUCHOS AVEMUS.

#12 Prou Hipocresia, Barcelona, 08/11/2010 - 20:38

"estimar els altres com a un mateix" doncs no sembla que apliqueu molt bé l´onzé manament, el concepte Nacionalista està directamente enfrontat.

#11 Lluís, Tortosa, 08/11/2010 - 20:06

Per això dóna llibertat a CiU en matèria d'avortament. Hipòcrita.

#10 qué horror, bcn, 08/11/2010 - 15:16

Mas, ese mensaje es un pelín masturbatorio... ¿tú amas a los demás COMO A UNO MISMO?¿seguro que ése es el mensaje?¿no es una herejía? prefiero el Islam, ya sabes, la poligamia... antes que hacerme pajas por la cruz