Publicitat

"No vaig actuar per lliure sinó perquè hi havia un moviment de gran intensitat"

Mas es justifica

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat que se sent corresponsable pel judici contra els dirigents independentistes pel procés durant una entrevista aquest dissabte a Rac1.

"Em sento corresponsable. Per dues coses, primer perquè jo no vaig actuar per lliure, sinó que vaig actuar perquè hi havia un moviment social a Catalunya d'una intensitat, molt gran, com no s'havia vist mai i perquè quan posàvem les urnes, aquesta veu del carrer es traduïa en un vot a favor de les nostres tesis, i això m'obligava, com a demòcrata, a actuar com es va actuar" ha manifestat.

Mas ha apuntat que el judici "és una causa contra determinades idees, és evident", ha defensat. "Si tot el problema és haver teòricament desobeït un Tribunal Constitucional, això el Govern espanyol ho ha fet un munt de vegades. Algú ha vist que algú de la fiscalia hagi actuat contra ell?" s'ha preguntat durant l'entrevista.

L'expresident de la Generalitat ha apuntat que durant el transcurs de la setmana del judici no s'ha pogut demostrar que hi hagi hagut rebel·lió o sedició perquè no hi ha hagut violència. "Si del que es tracta demostrar que hi ha hagut rebel·lió o sedició, la gent normal ens preguntem on és la violència en tot això" ha dit. "Durant la setmana que portem de judici no hi ha manera de demostrar que n'hi ha hagut i l'única violència que hi va haver va ser per part de la Policia i de la Guàrdia Civil" ha assenyalat.

"En el fons això és un judici contra unes determinades posicions, perquè han d'escarmentar els que ho han fet" ha lamentat Mas, que ha desvelat que "algú del govern espanyol em va dir el 2014: qui desafia l'estat ho pagarà".

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#32 M. Pilar, Barcelona, 24/02/2019 - 20:03

A qui creus que enganyes?

#31 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 23/02/2019 - 22:43

Artur Mas: “Arribis o no a veure Ítaca, l'important és el viatge”."X_Belbar @xbelbar

El Confucio de Pedralbes"

#30 Tirant, Bcn, 23/02/2019 - 22:20

Amb aquest paio va començar tot ... Quan per ordre de Pujol li va exigir a Rajoy un concert econòmic similar al basc just en el pitjor moment de la crisi, quan Espanya estava a punt de ser rescatada.
Òbviament Rajoy li va dir que no (el que Pujol buscava) i tot seguit Mas va comunicar la decisió de Convergència de "treballar per la independència

#29 Laughter, L'H-España, 23/02/2019 - 21:17

Todo el resto de tu vida quedará en tu conciencia el destrozo que has causado en la sociedad catalana. Cada día que pase, cada hora, cada minuto, cada segundo, siempre serás tú el culpable de lo que ha pasado y no te lo vamos a perdonar nunca. Nos encargaremos de recordártelo siempre. Lo que has hecho no tiene nombre

#28 T Creus, Corruptaluña 3 % - 4 %, 23/02/2019 - 19:10

De corresponsable nada; responsable total de la división de la sociedad catalana y de la aparición de los violentos camisas negras de la utópica republica. Mas, gracias a tí, hasta el día de hoy son 4.839 empresas que han abandonado Cataluña.