Publicitat
Política · 6 de Maig de 2009. 15:26h.

Mas es veu president

Demana "un Govern de majoria forta i de perfil catalanista"

El president de CiU, Artur Mas, creu que la formació nacionalista ja pot superar la suma d'escons del tripartit i, per tant, està "convençut" que pot ser el proper president de la Generalitat. Ha posat l'exemple del que ha passat al País Basc, amb el pacte PSE-PP, per assegurar que només una "majoria forta" pot evitar una repetició del tripartit a Catalunya.

Després de mostrar-se "convençut" que en les pròximes eleccions catalanes CiU impedirà la reedició del tripartit, Mas ha dit que ha quedat demostrat que "només partits nacionalistes molt forts i amb molt suport popular poden impedir que nacions com Euskadi o Catalunya quedin assimilades i diluïdes en el magma espanyol". Per això, ha demanat per a Catalunya "un Govern de majoria forta i de perfil catalanista".

Mas ha demanat a l'electorat catalanista que "prengui nota" i reflexioni sobre el que ha passat al País Basc i anteriorment a Catalunya amb la formació del tripartit, que va deixar CiU a l'oposició malgrat ser la força política més votada. Ha afegit que "tota divisió a l'espai nacionalista porta a governs amb dependència ideològica de Madrid. Com més dividit està el nacionalisme, més fort acaba sent l'espanyolisme".

En la seva opinió, tindria molts "riscos" no concentrar el vot catalanista en CiU i dispersar-lo entre les diverses opcions nacionalistes, que encara podrien veure's incrementades si Joan Carretero organitza un nou partit escindit d'Esquerra.

"Una multiplicació d'opcions dins l'espai nacionalista, com ha passat a Euskadi amb PNB i EA, acaba afeblint la força nacionalista en benefici de les opcions que tenen una concepció molt més centralista i espanyolista", ha dit, afegint que "CiU intenta aglutinar el màxim d'espai catalanista per evitar que passi el que ha passat a Euskadi".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Julio, Barcelona, 07/05/2009 - 13:23

Yo votaré a CIU por egoísmo personal. Ya está bien que Comunidades que han recibido ingentes cantidades de dinero de los Catalanes, nos desprecien y no reconozcan que gracias a pueblos como el Catalán, están viviendo bien.

#14 Ramon, Barcelona, 07/05/2009 - 13:08

Quan tornem a tenir la Generalitat en mans nacionals catalanes, el PSC treurà els morrions als independentistes explícits i els posarà una altra vegada als lerrouxistes hidrofòbics.

#13 Kropotkin, Vic, 07/05/2009 - 11:08

Pobrecito, que ganas tiene de empezar a repartir cargos, subvenciones, enchufes, encargos de informes, embajaditas, etc. Debe ser duro estar asi para personas que siempre han vivido del cuento y de nuestros impuestos... Venga Mas, ánimo.... Jua, jua, jua,

#12 luis, barcelona, 07/05/2009 - 10:44

Al seu programa anterior, al menys portaba que no ROBARIA, ESTAFARIA I EXPOLIARIA als CATALANS amb l'IMPOST DE SUCESIONS. Sols amb aixó demostra TENIR DOS DITS DE FRONT I SENTIT COMÚ

#11 jordi, girona, 07/05/2009 - 09:28

Senyors, jo vull la independencia del meu país, però sóc conscient que no la tindrem, lluitem pel màxim d'autogovern possible i toquem de peus a terra. Penso vota en mas, perquè almenys és més patriota que en montilla,