Política · 10 de Maig de 2014. 09:45h.

Mas espera "una oferta creïble de l'Estat"

Avisa que també ha de passar per les urnes

Mas espera "una oferta creïble de l'Estat"

Mas, a Tribuna Girona (foto: Ruben Moreno)

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta tarda en una conferència al fòrum Tribuna de Girona que, “si hi ha una oferta sòlida, creïble i amb garanties, per part de l’Estat espanyol”, amb una proposta d’encaix diferent i atractiva per Catalunya, “la meva condició és que ha de passar per les urnes i la decisió final l’ha de prendre la gent”.

“Aquest cop el procés ha arribat tan lluny que la decisió ja no la pot prendre un partit, un govern ni un conjunt de partits”, ha reblat Artur Mas, que ha afegit que, tot i ser molt escèptic amb la idea que una oferta així pugui arribar,“la decisió final l’ha de prendre el poble de Catalunya i només la pot prendre a les urnes”.
 
El cap de l’Executiu ha llençat un missatge de “confiança i optimisme en les capacitats que té el país” per tirar endavant i afrontar amb garanties el repte polític immediat, però ha remarcat que “les tres forces amb què comptem com a país davant d’aquest procés han d’anar juntes si volem que surti bé”.

“El consens polític, que no s’ha d’esquerdar; la majoria social, que no es pot aprimar, i una bona direcció des del punt de vista de fer les coses bé i que aquest tarannà sigui reconegut com a tal a l’escena europea i internacional”, ha declarat.
 
“No podem perdre ni una d’aquestes tres fortaleses”, ha remarcat el president, perquè estem davant d’un repte “de gran complexitat” que “hem de fer col·lectivament, sabent que tal i com el volem fer nosaltres no hi ha precedents”.

En aquest sentit, Artur Mas ha subratllat que, des del punt de vista d’evolució política, “també estem innovant”, en la mesura en què Catalunya, “vol fer el procés de manera pacífica i amb l’estat en contra”, una situació, ha declarat, que no passa en altres processos com per exemple a Escòcia o al Quebec.
 
“Ningú sap amb molta exactitud quin serà el punt final de tot això”, ha assegurat el president de la Generalitat durant el seu discurs, perquè “no estem administrant màximes seguretats, sinó esperances molt fonamentades”, però, tot i això, ha dit, “hi ha un canvi  de consciència de molta més catalanitat en el conjunt del país que és d’una profunditat extraordinària i té un gran valor si mirem el nostre horitzó a partir de 2014”.
 
Davant d’un auditori ple d’assistents, el president ha assegurat que “si estic ferm i convençut del meu paper en el procés és perquè tinc la plena confiança en què hi ha molta gent que està al meu costat”. “Només necessito sentir que esteu al meu costat i vosaltres heu de sentir que jo estic al vostre”, ha subratllat Mas durant el col·loqui, quan un assistent li ha preguntat què podia fer la ciutadania per acompanyar-lo en aquest camí polític.
 
El cap de l’Executiu ha defensat que la seva missió és que, en algun moment, el poble pugui votar a les urnes el futur del país, mentre que la missió dels catalans i catalanes ha de ser “no debilitar la majoria social, sinó intentar-la eixamplar”.

“Fins ara, la ciutadania catalana ha estat molt a l’alçada de les circumstàncies i hem donat un exemple potentíssim al món”, ha reblat el president, que ha afegit que, en els moments claus del procés, el que cal és “ser-hi, participar, donar un bon to i mobilitzar-se”.

Publicitat
Publicitat

65 Comentaris

Publicitat
#39 Martín Martínez Mart, Barna, 10/05/2014 - 21:48

S'han dit tantes coses.. S'ha governat tant poc.. Se li han dedicat tants esforços a satisfer els desitjos d'una part de Catalunya.

#38 Kropotkin, Vic, 10/05/2014 - 18:41

Catalanes, ¿veis aquella pared? Venga, no seáis radicales y dialogad. Ah, y sobretodo, mientras dialogáis no os olvidéis de pagar vuestros impuestos a España...jua, jua...mejor hundidos

#37 Alvar, Bcn Española, 10/05/2014 - 18:13

Esta virulenta pasa enfermiza separata pronto ha de pasar. Cual cucharada de sal en el mar, acabara disuelta. Quiza en un par de lustros recordemos el daño provocado por CorrupCiu, Monjas y demas comprados con el ALPISTE a granel que reparte la Generalisima de Cataluña.

#36 Lo que nos quieren ocultar (documento OMNIUM), Itaca Vice, 10/05/2014 - 18:08

Si Catalunya surt de la UE de forma transitòria sortirà de l?Eurosistema: lo millor optar per l'euro com a moneda oficial sense ser membre de l'Eurosistema..., i en els moments previs a l'inici de la transició NO DIR GAIRE RES MÉS, a fi d'evitar que la gent, per por, retirés els diners de Catalunya

#35 A ver si me aclaro (I)...., Itaca Vice, 10/05/2014 - 18:00

Oriol (rico) es hijo de Jordi (rico) y Marta (rica), sus 5 hermanos son (ricos). Su mujer (también imputada) es sobrina de Maragall/s cuyo padre escribió la letra del Cant de la Senyera en el Palau de la Música. La música la puso Millet, padre del Millet imputado (rico) (su hija tb imputada).

#35.1 Pablo, Madrid, 10/05/2014 - 22:57

Es una buena muestra de la endogamia burguesa catalana. Hoy como ayer manejan el cotarro poniendo a la sociedad enfrente de acuerdo a sus intereses.