Publicitat

"Proposar a Osàcar va ser una decisió personal meva"

Mas exculpa Gordó

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha fet arribar una carta a l'Audiència Nacional en què, segons avança El Mundo, exculpa Germà Gordó i assumeix "personalment" la responsabilitat del nomenament de tresorer Daniel Osàcar i admet que li "rendia comptes "a ell com a secretari general de Convergència.

Mas ha exculpat la seva mà dreta, Germà Gordó, que acaba de ser imputat pel jutge José de la Mata per participar en el blanqueig de diner negre per finançar irregularment a el partit nacionalista. En cap moment Gordó em va proposar a aquesta persona", subratlla en referència a Osàcar, que acaba de confessar el finançament il·legal de CDC i ha implicat a l'antiga cúpula de la formació després de pactar amb la Fiscalia Anticorrupció la seva col·laboració per a l'aclariment dels fets.

"D'acord amb els mateixos estatuts, jo vaig proposar D. Daniel Osàcar i Escrig, el qual va ser nomenat responsable de Finances pel Consell Nacional del partit". "Proposar a Osàcar va ser una decisió personal meva i, en cap moment, Sr. Germà Gordó i Aubarell em va proposar a aquesta persona", remarca.

Artur Mas afegeix que "el responsable de finances i el gerent de CDC depenien, cadascun, en aquells moments [2004 fins al 2010] directament de l'secretari general". "Per tant, ni el responsable de Finances depenia del gerent ni el gerent del responsable de Finances", aclareix.

"Els dos tenien competències diferents i rendien comptes de les mateixes davant el secretari general de CDC, el Comitè Executiu Nacional de CDC i el Consell Nacional de CDC", sentencia.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 gurguri, Barcelona , 26/10/2020 - 17:00

Tapar el 3% es una misión de todos estos Convergentes que vieron el "milagro" de la independencia para tapar el caso.ERC tambien tapó la corrupción de esta gente en Torredembarra, donde apartaron a la Sra.Gasull(e.p.d.) que lo denunció y que sigue un juzgado en El Vendrell.

#5 Marcial, Santa Coloma, 26/10/2020 - 15:48

Tirando del hilo... se llega al ovillo. El cante de Osácar señala a Gordó y Arturu sale a su rescate. Implora al juez que lo exculpe a través de una carta. ¿A que se debe esa reacción tan irrefrenable, tan apresurada? sigan el hilo de gordó.

#4 Jorge, BcnisnotCat, 26/10/2020 - 13:36

Ningú no el jutge per contractar a l'Osacar. El jutgen per crear una red de blanqueig de diners per financiar il·legalment CDC. Si en Mas vol inculpar-se, que digui que va ser ell qui va crear la red de blanquieg... no n'hi ha!

#3 Paco Ampurdán , Sant Jaume de Frontanyà, 26/10/2020 - 13:17

Mas, Gordò, Provenzano, Molinari, Riina..... che differenza fa. È la famiglia......

#3.1 La Mare Superiora, Caltanissetta, 26/10/2020 - 15:33

Certo! La famiglia é la cosa più importante!

#2 et, sabadell, 26/10/2020 - 11:29

l. astut no vol que canti el gordo,..... amb l.osacar extresorer..... en modo musical....ja n. hi ha prou ...?