Política · 30 de Març de 2015. 11:00h.

Mas explicarà el "next step" als EUA

Després de la consulta del 9N

Mas explicarà el "next step" als EUA

Imatge de l'anunci de la conferència

El president de la Generalitat, Artur Mas, pronunciarà el proper dijous 8 d’abril una conferència a la Universitat de Columbia, que portarà per títol ‘Catalonia at the Crossroads’ i estarà dedicada al procés sobiranista i als passos que s’estan seguint a partir del 9N. La intervenció del president la presentarà Xavier Sala-i-Martín, professor d’Economia d’aquesta universitat.

Mas, segons el comunicat de Columbia per anunciar la conferència, explicarà “Catalonia’s next steps” (els propers passos de Catalunya) cap a la independència. També hi intervindrà José Moya, professor d’Història de la mateixa universitat.

Aquest acte està inclòs en l’agenda del viatge viatge oficial de Mas als Estats Units del 5 al 9 d’abril amb l’objectiu de promoure la cooperació entre Catalunya i els EUA i explicar en aquest país “el procés democràtic català”.

Mas visitarà les ciutats de San Francisco i Nova York i estarà acompanyat del secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea (UE), Roger Albinyana, i del delegat del Govern de la Generalitat als Estats Units, Andrew Davis.
 
El programa del president començarà el dilluns 6 d’abril a San Francisco, on es reunirà amb el governador de Califòrnia, Jerry Brown, i signarà un acord de col·laboració entre Catalunya i aquest estat amb l’objectiu de promoure la cooperació econòmica i empresarial entre ambdós territoris en diferents àrees prioritàries, com ara les tecnologies de la comunicació, la biotecnologia, la mobilitat sostenible, el medi ambient, l’agricultura, el turisme, l’ensenyament i la cultura.
 
També intervindrà a San Francisco en un col·loqui organitzat conjuntament pel World Affairs Council i el Commonwealth Council, sota el títol “The ties that bind California and Europe: a perspective from Catalonia”. També mantindrà una trobada amb la comunitat catalana a Califòrnia.
 
El cap de l’Executiu també té previst visitar l’oficina de la Delegació del Govern de Catalunya i mantenir una trobada amb la comunitat catalana a Nova York.

Aquest serà el tercer viatge oficial del president Mas als Estats Units. El primer el va fer el juny del 2012, a Boston i Nova York, i el segon el passat mes de juny, a Carolina del Nord. El viatge havia de continuar a Califòrnia, però el president el va haver d’escurçar per assistir a la proclamació de Felip VI com a nou rei d’Espanya.

Una imatge d'arxiu del president de la Generalitat, Artur Mas

Publicitat
Publicitat

139 Comentaris

Publicitat
#69 pere comes, bcn, 31/03/2015 - 11:28

y COESPONSORIZADO POR EL HISPANISH INSTITUT, jjajajajaa

#68 pere comes, bcn, 31/03/2015 - 11:20

he mirado el link y resulta que es una conferecia de 1 hora. Esto es demasiado, lo que a conseguido Sala y Martin, 1 hora a cambio de todo lo que el chupa en tv3 cobrando. Esto es un tema de pasta, Para 1 hora mejor que cuelgue un video en youtube y que se ahorre el gasto de la colla.

#67 Alberto, EL MASNOU, 31/03/2015 - 10:16

http://events.columbia.edu/event/catalonia-crossroads-77493

El link de la comferència. Veieu lo cutre que és, per favor.... :)

#66 Ja hi som, Columbia d'avall, 30/03/2015 - 20:40

Ja existía el "quick step" que era un ball i també una marca de paviment de fusta, ara ha sortit el "next step" que és una marca de fum.

#65 BEJOTA, BCN, 30/03/2015 - 20:09

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30%