Publicitat
Política · 29 d'Octubre de 2012. 21:13h.

Mas explicarà la independència a Rússia

El president participarà al Fòrum empresarial Catalunya-Rússia

Mas explicarà la independència a Rússia

Mas, entregant aquest dilluns el Premi Ramon Margalef d'Ecologia 2012 a Daniel (Foto: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Artur Mas, farà una visita oficial a la Federació de Rússia, del 31 d’octubre al 2 de novembre, per tal de reforçar les relacions econòmiques amb aquest país. L’eix vertebrador del viatge serà la celebració a Moscou del Fòrum empresarial Catalunya-Rússia, en el qual participaran més de 100 empreses catalanes i que té com a objectiu internacionalitzar les empreses i mostrar la qualitat i el potencial de l’economia catalana.
 
El viatge del president respon a una de les prioritats de l’acció exterior del Govern que és la d’impulsar la presència de l’economia catalana als mercats emergents i, en aquest sentit, Rússia n’és un dels màxims exponents, amb un creixement al voltant del 4% per als propers dos anys. Catalunya es vol consolidar com un soci comercial ferm d’aquest país, i augmentar i consolidar l’increment de les exportacions catalanes en territori rus, les inversions econòmiques directes a Catalunya, i el turisme, que ha crescut exponencialment aquests últims anys fins a ser la destinació preferida pels russos que visiten l’Estat espanyol.
 
Artur Mas arribarà a la capital russa la tarda del dimecres, 31 d’octubre, acompanyat del conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena i del secretari d’Afers Exteriors, Senén Florensa. El president Mas serà rebut per l’ambaixador d’Espanya a Moscou, José Ignacio Carbajal, amb qui mantindrà, al vespre, una reunió de treball, a la residència del mateix ambaixador.

L’endemà, dijous 1 de novembre, a les 9.00 hores (hora local), el president Mas mantindrà un contacte amb la premsa, al Radisson Royal Hotel, seu de la celebració del Fòrum. Aquesta sessió informativa serà prèvia a la inauguració de la trobada empresarial, que tindrà lloc a les 10.30 hores. En el decurs de l’acte, a més del president Mas, que inaugurarà la trobada, hi intervindran el president en funcions de la Cambra de Comerç de la Federació de Rússia, Georgiy G. Petrov; el president de Barcelona Meeting Point (BMP), Enrique Lacalle; el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà; el delegat especial de l’Estat del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Jordi Cornet, i el president del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya, Miquel Valls.
 
El Fòrum empresarial Catalunya-Rússia és una missió empresarial institucional, organitzada pel BMP amb el suport de la Generalitat de Catalunya, i la col·laboració del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya i la patronal Foment del Treball. Aquesta trobada pretén acostar a les empreses russes les oportunitats de negoci i d’inversió empresarials i turístiques que ofereix Catalunya, i al mateix temps contribuirà a fomentar la cooperació entre ambdós països, promovent les empreses catalanes que volen vendre i invertir a Rússia, fent joint-ventures amb empreses locals.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 angel, catalunya no es ECSpaña, 31/10/2012 - 16:12

Mas explicarà la independència a Rússia? hahahhahahahahha. Què independència del Arturo Mas? pinotxo

#4 Hijo de, Putin, 30/10/2012 - 16:26

Ya que está por allí, puede aprovechar para exigir a Rusia el reconocimiento internacional de Kosovo

#3 Josep-Maria, Barcelona, 30/10/2012 - 13:29

Que pari compte, que potser no el deixaran tornar (i no seran els russos)

#2 Jordi, Zaragoza, 30/10/2012 - 09:54

Estaba pensando lo mismo. Que les explique a los rusos que son un pueblo opresor y que los chechenos tienen derecho a la independencia. Nos vamos a hartar de reir.

#1 Kropotkin, Vic, 30/10/2012 - 09:02

Supongo que irá a Chechenia a explicarlo...