Publicitat
Política · 27 de Setembre de 2011. 19:58h.

Mas fa l'ullet a l'esquerra

El president planteja un impost de grans fortunes

Mas fa l'ullet a l'esquerra

Mas, durant el discurs

ElEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha tocat de peus a terra en la descripció de l'actual situació financera de la Generalitat -i del país-, però no ha anunciat cap mesura concreta en el seu discurs al debat de política general llevat un impost dr grans fortunques, que ja va avançar Josep Antoni Duran i Lleida.

Mas fa així l'ullet a l'esquerra -i més concretament al PSC- en la línia del que està plantejant el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, o el president nordamericà Barack Obama.

En una intervenció de vint-i-set planes, ha explicat amb pèls i senyals l'herència del tripartit amb dades perquè "durant l’any 2010 la Generalitat va fer un dèficit d’aproximadament 8.400 milions d'euros, quan el màxim permès era d’uns 4.800 milions".

El president ha alertat al respecte que "tothom sap que els partits i les persones que fan política prefereixen gastar, invertir, fer coses i quedar bé" i que "en trenta anys d’autogovern, mai la Generalitat havia reduït el seu pressupost d’un any per un altre".

Mas ha detallat aleshores les retallades en matèria d'Ensenyament, Sanitat, i polítiques socials i ha descrit les mesures que ha començat a posar en marxa el Govern en matèria de reactivació econòmica, fracàs escolar, formació professional, universitat, administracions, seguretat i autogovern, entre d'altres.  

El president de la Generalitat ha aprofitat el discurs per retreure les "obres escandalosament endarrerides" de l'Estat a Catalunya alhora que ha llençat dos missatges: la defensa de la immersió lingüística i la "transició nacional".

"Crec que, aquest país de 7,5 milions d’habitants de procedències tan diverses, ha de traçar un nou camí. Jo l’anomeno transició nacional" perquè "la via constitucional i la via estatutària estan exhaurides".

També ha defensat "fixar objectius concrets d'envergadura" i ha demanat "fer pinya a Catalunya, traslladar-la a Madrid i condicionar el nostre suport a la governabilitat de l'Estat en la consecució del pacte fiscal".

Discurs íntegre del president de la Generalitat

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#8 joan, manresa, 28/09/2011 - 18:48

El Casal,18,40h..-Ya habíam tancat la tertulia quant l'amic Enriq,ex-afiliat a ERC,ens dïu,Epppp,un moment,posa axó.i axís u faig," El tertulia dïu,que el President fes arribar per carta a tots ,TOTS els ciutadans de Catalunya,el text de la seba intervenció,amb pels i senyals i comentaris"Punt

#7 joan, manresa, 28/09/2011 - 18:43

El Casal,18, 35h.--Sr.President,repetim lo que li varem comentar després de las eleccions." En veure els resultats ,en veure com estaben els comptes i en veure els pactes que se li negaben i qui l'apoyaba,millor novas eleccions.."Recorda ,oi..? U pagará car ,molt car.Li volen la yugular...Ull..

#6 Xl, Girona, 28/09/2011 - 09:28

Aquest govern de dretes té una manca de sensibilitat social malaltissa. Els Pirmi, els avis, els disminuits físics. Acollonant.

#5 Kropotkin, Vic, 28/09/2011 - 08:19

¿Pero estos tipos no eran los que sabian tanto sobre las empresas y los que iban a crear tantos puestos de trabajo? Lo único que están creando es miseria y oportunidades para que unos cuantos sin escrúpulos se aprovechen de esta miseria para forrarse? Claro,que se podía esperar de unos catalanistas

#4 Javi, Barcelona, 27/09/2011 - 22:53

Vaya birria de medidas. En el país de la señorita Pepis, medidas liliputenses, a la altura de sus "líderes".