Publicitat
Política · 3 de Juny de 2013. 19:04h.

Mas fa una crida a no "perdre el francès"

Assegura d'altra banda que a Europa confien que s'arribi a un acord amb Espanya per fer el referèndum

Mas fa una crida a no "perdre el francès"

Mas, amb la directora general de la UNESCO, aquest dilluns a París

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet una crida a no "perdre el francès". El president de la Generalitat, durant un discurs a París, ha afirmat que el francès és un idioma que es parla no només al nord de Catalunya -en al·lusió a França o a Suïssa- sinó també "al sud" en relació als països del Magrib.

D'altra banda, ha assegurat que la Constitució no és un obstacle per fer una consulta sobiranista. Mas, en declaracions a París, ha dit també que Europa confia que s'arribi a un acord amb Espanya per realitzar un referèndum legal i que per això "cal esgotar les vies de diàleg" abans de demanar empara internacional.

"No estem encara en la fase que les institucions europees hagin de fer un pronunciament explícit. A Europa confien o pensen que hi ha possibilitats d'arribar a un acord amb el govern espanyol", ha manifestat el president de la Generalitat.

Segons Mas, "si s'ha d'anar a buscar empara a fora, que sàpiguen que hem fet tot el possible per intentar establir aquest diàleg i arribar a acords que ens permetin fer allò que, amb naturalitat, fan altres països".

El president català ha insistit en que segons la Constitució "podríem organitzar un referèndum, si el govern espanyol vol. Per tant el problema no és la Constitució, sinó la interpretació que se'n fa". L'únic que es veta, ha afegit, "és que Catalunya es declari independent".

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#21 Xavi, Barcelona, 04/06/2013 - 14:59

Es veu que encara no li han explicat al Sr. Mas que si és president de Catalunya és gràcies a la Constitució espanyola i a l'Estatut, que ell va prometre complir. De cap manera ho és gràcies a la UE o a la França que tant admira, ja que llavors potser no passaria de ser un prefecte de Sud-Pyrenees.

#20 JosepPages(Cardedeu , VALLES ORIENTAL , 04/06/2013 - 11:50

Caldria fer una gran crida a NO PERDRE EL CATALÀ .. La llengua que esta en més PERILL ara mateix de Europa . Es la nostra La LLENGUA Catalana Que ni la Generalitat de Catalunya esta fem res per SALVAR EL CATALÀ

#19 Matilde, Barcelona, 04/06/2013 - 10:35

"Que sepan que hemos hecho todo lo posible(diálogo con España)cuando sabemos que ha dicho "Se hará el referéndum SÍ o Sí. Qué mentiroso, además, se le ve asustado, encogido.

#19.1 Moles, Les Ardennes, 04/06/2013 - 11:09

matilde a tu et passa el mateix amb tots els respectes què els esclaus nascuts en captivitat, no entenien altra forma de viure.

suggerència¨llegeix-te " Delenda est Hispània"

#19.2 Pierenc, bcn, 04/06/2013 - 11:34

asustado y encogido? te refieres al presidente monago verdad? q se queda sin su chollo.

#18 El azote de los necios, Barcelona,España, 04/06/2013 - 10:03

Por esas razones detesto a los nacionalistas catalanes e independentistas, porque son unos hipócritas sin límites... proteger el francés, sobretodo en el Rossellón, en el Languedoc y en la parte del norte, para que el catalán , el occitano y alsaciano no levanten cabeza, ja, ja. pero que falsos....

#18.1 Moles, Les Ardennes, 04/06/2013 - 11:10

detesta detesta. Em fas compassió.

#18.2 Pierenc, BCN, 04/06/2013 - 11:26

tu detestas todo lo catalán porque no te sientes de aquí, no te hacen falta motivos especiales, la gracia es q en la tierra de tus papas tampoco te quieren seguramente.

#17 Tamerlan, BCN, 04/06/2013 - 09:44

Que vol dir una crida? Aixo es de predicadors. Un politic no fa aixo, posa les condicions per aconseguir-ho. Per exemple escolarització bilingüe en agunes zones