Publicitat
Política · 27 de Desembre de 2010. 17:55h.

Mas fitxa tres independents

Boi Ruiz (Salut), Pilar Fernández Bozal (Justícia) i Francesc Xavier Mena (Empresa i Treball)

Mas fitxa tres independents

Mas i De Gispert brinden al Pati del Tarongers

Hores després que Artur Mas hagi pres possessió del càrrec de president de la Generalitat s'han sabut els noms dels tres consellers que faltaven per completar el nou executiu. Boi Ruiz serà el conseller de Salut, Pilar Fernández Bozal, la consellera de Justícia i Francesc Xavier Mena, el conseller d'Empresa i Treball. Tots tres independents.

El president de la Unió Catalana d'Hospitals, Boi Ruiz, serà finalment el conseller de Salut del nou govern d'Artur Mas, ha informat CiU en un comunicat. Des del principi, Ruiz ha estat el favorit en les travesses per aquest càrrec. Mas ja va anunciar que faria un govern format per consellers de CDC i d'UDC, però també amb dos, tres o quatre independents.

La consellera de Justícia del nou Govern que presidirà Artur Mas serà l'advocada Pilar Fernández Bozal, segons han assegurat fonts de CiU. Mas ha optat per un perfil independent com a relleu de Montserrat Tura, que ha ocupat aquesta cartera durant l'última legislatura. Fernández Bozal és advocada de l'Estat en cap de Catalunya. També és membre de la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància a Catalunya i vocal del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Barcelona en representació de l'Estat. En els últims han sonat com a possibles consellers de Justícia Ester o Sílvia Giménez Salinas, però finalment Mas ha optat per Pilar Fenández Bozal.

Francesc Xavier Mena, actualment catedràtic d'economia d'ESADE, serà el nou conseller de la macroàrea d'Empresa i Treball i tindrà com a reptes rebaixar la taxa d'atur a Catalunya i assentar el model econòmic amb el qual la comunitat podrà sortir de la crisi, prioritat de Mas en el seu acabat d'estrenar mandat.

La resta de consellers, que ja estaven confirmats són: Andreu Mas-Colell, d'Economia; Joana Ortega, de Governació; Felip Puig, d'Interior; Lluís Recoder, de Política Territorial i Sostenibilitat; Irene Rigau, d'Educació; Josep Maria Pelegrí, d'Agricultura; Josep Lluís Cleries, al capdavant de Benestar i Família i el socialista Ferran Mascarell de Cultura.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 CAN PALANCA, SANT PRIVAT D´EN BAS, 28/12/2010 - 22:10

Goita, mira com tres independents esdevenen convergents de primera fila!!!
La notícia fóra tres durmientes són desemmascarats!!!!!

#11 Bacus, Tarragona, 28/12/2010 - 22:05

Mas hauria de dimitir d'immediat per traïr els del seu partit, es un venut al PSC, ho dic com a exmilitant d'aquest nefast partit que preten convertir Catalunya en una botiga amb seu a Madrid.

#10 josepxicot, barcelona, 28/12/2010 - 15:01

Mica a mica tots el PSC al cove i els obre
ristes amb Ciutadans,els votants socialis
tes "obres" a votar PxC,o sigui el PSOE-
PSC passarà a la història.Un bon cop de
falç pujolista,tenim convergents-progrès
per anys.Tot un èxit,sí senyor,con un par.

#9 Dr J, Bcn, 28/12/2010 - 03:03

Rubèn, ja t'has deixat de prendre la madicació!!?

#8 Fallen, Catalunya, 27/12/2010 - 22:58

La convergència "sobiranista" (quina barra!!) fitxa la nova consellera de Justícia que és l'Abogada del Estado, Fernández Bozal, i va ordenar recórrer contra l'Ajuntament d'Arenys de Munt per impedir la consulta del 13-S. Vergonya!