Publicitat
Política · 25 de Gener de 2014. 20:35h.

Mas: "hi haurà consulta i a més serà legal"

El president posa com a exemple Escòcia

Mas: "hi haurà consulta i a més serà legal"

Mas, amb Puig, durant la seva visita

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reiterat aquest migdia que “hi haurà la consulta i, a més a més, serà legal”, i ha assegurat, després del discurs de Rajoy a Barcelona que, si i els líders del Partit Popular “estan en plena campanya per evitar que Catalunya pugui fer aquesta consulta” i arribar a fer el pas endavant de constituir-se com un Estat, “vol dir que ja estan acceptant, de facto, que la consulta hi acabarà sent”.
 
Des de Palafrugell, on el president es trobava de visita oficial, el cap de l’Executiu ha defensat que la voluntat del Govern seria que la consulta “fos acordada” amb les institucions espanyoles, i ha destacat que “hem treballat constantment en aquest sentit perquè aquest diàleg i aquesta negociació es pugui produir en algun moment”, de la mateixa manera que passa al Regne Unit. “Dos governs legítims que seuen en una taula, que negocien i arriben a un acord perquè es pugui fer una consulta, com és el cas d’Escòcia. I nosaltres estem disposats a fer-ho”, ha reblat Mas.
 
Davant d’aquesta possibilitat, però, el president ha assegurat que el que el Govern es troba són “unes institucions de l’Estat i, sobretot un Partit Popular, així com d’altres partits espanyols, que el que fan és cantar els horrors d’aquest procés i insistir-hi constantment, amb una manca d’equanimitat i respecte molt gran”. A més, ha destacat, Catalunya es troba amb “atacs sistemàtics contra el nostre autogovern”, en terrenys com la llengua, les inversions públiques o la projecció exterior.
 
Davant dels periodistes, el cap de l’Executiu ha subratllat que, al contrari del que alguns asseguren, “amb la consulta no hi ha cap perjudici, perquè és l’exercici de la democràcia”. “Quin problema pot donar a un país i a una societat exercir amb normalitat la democràcia amb majúscules, que és que la gent decideixi els grans temes, i el futur del país ho és?”, ha preguntat Artur Mas, que ha defensat que aquest és un mètode “absolutament respectuós”.
 
 

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#23 Jotaeme, Mataro, 26/01/2014 - 23:19

¿De visita oficial a Palafrugell???????? A lo que iba: De acuerdo que el discurso del PP es ramplón, pero el suyo es patético. A ver si nos cuenta a que legalidad se refiere....ah! No, que ya lo sabemos. Se refiere a la suya y a la del grupo que representa. Todo muy democrático.

#22 spanish, Madrid, 26/01/2014 - 18:45

En el Reino Unido no hay constitucion.....que lo sepas Arturo...por cierto que pactaron ayer con el PP ?

#21 Serguei, Sitges, 26/01/2014 - 13:39

El ayuntamiento de l'hospitalet (PSC-segunda ciudad mas grande de catalunya) ya ha anunciado que no cederá el padrón a la generalitat,así que el arturito se queda sin 500000 de ciudadanos sin ir a votar mas los que pasaremos ese día de ir (3 o 4 millones mas,),te quedas sin legitimidad arturito!

#20 TRUENO, TETUAN, 26/01/2014 - 12:57

Artur Mas acabará como Rafael Casanovas fiel a España y cobrando un pastón.
A los independentistas Artur os hará un corte de mangas y a esperar otros 300 años. Sois unos primaveras.... y luego como siempre a llorar.

#19 Ariadna García, Barcelona, 26/01/2014 - 12:36

Debería de estar preso. Viviendo de un sueldo del Tesoro público e invocando lo ilegal. Y despues dimitirá y seguirá cobrando dinero en pensiones varias, despacho y coche y seguridad.

Hay que acabar con estos politicos que se creen que pueden hacer lo que quieran..

MAS SINVERGUENZA!!