Publicitat
Política · 17 de Gener de 2012. 13:51h.

Mas i Rajoy desglacen relacions

Reunió a la Moncloa el proper dia 1 després del vot a favor de CiU a les mesures del PP

Mas i Rajoy desglacen relacions

Mas, amb Rajoy, en una foto d'arxiu

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha confirmat després de la reunió del Consell Executiu que el president de la Generalitat, Artur Mas, es reunirà amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a la Moncloa el proper 1 de febrer.

La reunió, la primera entre els dos presidents, arriba després que el grup de CiU al Congrés votés a favor del primer paquet de mesures d'ajust aprovades pel nou executiu de Mariano Rajoy. Abans, però, el grup que lidera el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, votés en contra durant el debat d'investidura.

El president Mas, en una entrevista a Financial Times, ja ha alertat el líder del PP d'un divorci entre Catalunya i Espanya si el govern espanyol rebutja el pacte fiscal, que planteja la federació nacionalista.

Un altre punt de tensió entre els dos governs són els 759 milions que deu de la disposició addicional tercera de l'Estatut després que diumenge passat va expirar el termini d'un mes que la Generalitat va donar al govern espanyol per a que liquidés el deute.

En aquest sentit, el conseller d'Economia i Finances, Andreu Mas-Colell, és avui a Madrid on es reunirà amb el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques com a "pressa de contacte per establir bones relacions" entre les dos governs.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#7 lins, quart, 17/01/2012 - 19:58

Comença una apassionada historia d`amor......

pobres de nosaltres...

#6 Inocenci, La Moraleja, 17/01/2012 - 16:39

Aquesta tarda soc a Madrid i per aquí diuen que "la cabra siempre tira al monte". "Cada vez Más. Y cada vez Más. Siempre Más". Aquests de CiU no saben sortir de la filosofía del peix al cove i del cony del pal de paller..... però amb el PP.

#4 Jos, VNG, 17/01/2012 - 15:44

Definició de polític: Persona que té l'habilitat de defendre una cosa i la contraria alhora..

#3 Pedro Alonso, Bellvitge, 17/01/2012 - 15:16

Hi va a pactar una segona retallada de l'estatut, tal i com va fer amb Zapatero, traïnt el poble de Catalunya, només per a ser president. I li van prendre el pèl.

L'enèssima abaixada de pantalons. És el que ens cal. Sinó la gran majoria de catalans no l'haguessin votat.

ens cal www.assamblea.cat

#2 gambó, BCN, 17/01/2012 - 14:26

No puc posar-hi remei: el nostre Govern m'avergonyeix i crec que ens empetiteix com a poble que vol lluitar per la independència. Ho sento, però continuem actuant sentint-nos "espanyoles de Catalunya".