Política · 14 de Setembre de 2017. 08:56h.

Mas insisteix en la "Dinamarca mediterrània"

“Amb un atur més baix, un bon estat del benestar, una economia oberta i una cultura potent”

Mas insisteix en la "Dinamarca mediterrània"

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat que que “nosaltres hem estat oberts a negociar un referèndum vinculant i totes les seves condicions, però el govern espanyol no ha volgut dialogar”. Ha estat durant la conferència-col·loqui amb que ha pronunciat a la Commite Room de la Cambra dels Lords, organitzada pel CRIC (Center for the Resolution of Intractable Conflict), que presideix Sir John Alderdice, membre de la Cambra.

Entre els assistents hi havia el ministre per Escòcia, Ian Duncan, que va ser cap de la missió d’observadors del 9-N. En presència seva i d’un grup de parlamentaris britànics, Mas s’ha preguntat “com algú que es defineix com a demòcrata pot trobar una solució per a Catalunya que no passi per votar”.

“La majoria dels catalans votaran per un projecte”, ha dit el president Mas, “crear la Dinamarca mediterrània”. En aquest sentit ha pronosticat que “si els catalans no tenim por i ens mantenim ferms, votarem i guanyarem”. També ha volgut projectar com podria ser la nova Catalunya, “amb un atur més baix, un bon estat del benestar, una economia oberta i una cultura potent”.

Sobre la possibilitat que els partits majoritaris a Espanya obrin el meló de la reforma constitucional, el 129è president ha afirmat que “no hi ha voluntat política real de modificar la Constitució, només la modificarien per fer-la pitjor per a Catalunya. No perdrem el temps”. A la vegada, s’ha lamentat que Espanya no tingui cap pla ni solució per a Catalunya “que no sigui reprimir la nostra veu, dir ‘no’ a tot i la guerra bruta”.

44 Comentaris

Publicitat
#39 T Creus, Corruptaluña 3 % - 4 %, 14/09/2017 - 19:33

Ya delira. Y por supuesto, gobernada por los corruptos de CDC o sus descendientes. ¿verdad?

#38 DaniD, Barcelona, 14/09/2017 - 19:11

En la Dinamarca real y no la inventada de sus sueños, el sr. Mas sabe que los irresponsables que han gastado millones en 5 años en propaganda separatista para no conseguir nada serían procesados y condenados por malversación de dinero público. Pero en Cataluña somos demasiado condescendientes con el corrupto y el gobernante inútil.

#37 Grauero, Gurugù, 14/09/2017 - 17:51

"nosotros hemos estado abiertos a negociar un referéndum vinculante y todas sus condiciones, pero el Gobierno no ha querido dialogar"
El parlamento español ( como representantes de la soberanía nacional, en la que se incluye la catalana) les ha dicho que NO, pero uds no han querido DIALOGAR de otras cosas.

#36 Grauero, Gurugù, 14/09/2017 - 17:48

"... una economía abierta y una cultura potente"
Y tan abierta, tanto como que ser parte de España le asegura a la CCAA catalana, un mercado de cientos de millones de potenciales consumidores. Y una potente cultura, que seguro que es por la variedad cultural de su gente, venida en mayor parte del resto de España.

#35 Grauero, Gurugù, 14/09/2017 - 17:45

"Con un paro más bajo, un buen estado del bienestar, una economía abierta y una cultura potente"
Y todo esto porque?, porque han contado con la financiación del resto de España. Depósitos del resto de España en bancos que han invertido en la CCAA catalana. Mercado de 40 M del resto de españoles, comprando productos o servicios catalanes.