Política · 13 d'Agost de 2014. 13:09h.

Mas insisteix que "només hi ha un pla: votar"

Adverteix que "si s'afebleix el consens polític per càlcul partidista, s'afebleix el procès"

Mas insisteix que "només hi ha un pla: votar"

Una imatge d'Artur Mas durant l'acte (Foto: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha lamentat la polèmica sorgida després de les declaracions de la vicepresidenta Joana Ortega sobre un possible ajornament de la consulta si el Tribunal Constitucional no l’avala i que han provocat queixes per part de la resta de formacions que van pactar la data i la pregunta.

Mas, durant un acte commemoratiu de la batalla de Talamanca el 1714, ha manifestat que "al mes d’agost hi ha embolics" i que es "creen polèmiques innecessàries", però ha també ha assenyalat que aquestes polèmiques d’estiu "acaben en no res". Tot i això, ha advertit que "si s'afebleix el consens polític per càlcul partidista, s'afebleix el procés".

El president ha dit que “en allò que depèn de mi nomès hi ha un pla: votar" i ha afegit que "el Parlament aprovarà la llei de Consultes i d'acord amb aquesta llei convocarè la consulta”.

També ha demanat que no es facin pronòstics sobre quina serà la reacció del Govern espanyol perquè “no sabem què faran" i que totes les decisions es consensuaran entre les formacions que donen suport a la consulta.

Artur Mas ha fet una crida a "no menysprear mai la força dels nostres contrincants”. "En tenen molta. Ens caldrà valentia i intel·ligència. Les dos", ha afegit. Finalment, ha apuntat que el “nostre és un objectiu de llibertat" i per aconseguir-lo "ens cal anar junts amb valentia i intel·ligència".

Publicitat
Publicitat

56 Comentaris

Publicitat
#47 Ja anem be!, Barcelona, 14/08/2014 - 13:34

Doncs si aquest és l'únic pla que te el president bandejant les tristes realitats socials dels catalans i el negre futur que hom veu venir, ja anem be. Sembla que no s'adona que és a punt de ser esclafat per aquells que diuen ser companys de viatge. Mare meva!..

#45 spanish, Madrid, 14/08/2014 - 07:41

Pues Joana Ortega es su vice y dudo yo que haya dicho eso sin permiso del capo jejejejjejejej es bipolar este hombre depende con quien habla dice una cosa o la contraria jejejjejejee

#44 Glòria C., Barcelona, 14/08/2014 - 00:29

A veure si ens aclarim: 1) El Govern és qui dirigeix el país, per això ha estat escollit; 2) l ANC és simplement una associació i 3) ERC té 21 dels 135 escons del Parlament. Les legitimitats estan clares, no?. És molt simple, no caiguem en paranys.

#43 ALVAR TriBorn Catatonic, Bcn Españolaza, 13/08/2014 - 22:33

Por eso debe ser que no goviernan. Ya vemos que tansolo tienen un plan y menudo Plan.

#42 catalanoide, bcn, 13/08/2014 - 22:32

Sr. Mas ya está bien de palabras. ¿Cuando va a concretar en forma de Ley la consulta?

#42.1 T'ho explico, Girona, 14/08/2014 - 00:10

Quan les gallines pixin i el Duran trobi un "crecepelo" efectiu. o sigui que n'hi ha per temps.