Publicitat
Política · 9 d'Agost de 2012. 14:00h.

Mas insta els catalans a mullar-se pel pacte fiscal

Admet "l'escepticisme" però vol que "Madrid entengui que és la reclamació d'un país sencer"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat un pronunciament explícit de la societat sobre el seu suport al pacte fiscal. Mas ha demanat així que els ciutadans avalin la proposta aprovada pel Parlament tot i que ha reconegut que hi ha "escepticisme" entre els catalans sobre les possibilitats d'avançar en aquest sentit.

"A partir de la plena activitat, a finals d'agost, hi haurà una petició clara per part del Govern a la societat de pronunciaments explícits a favor del pacte fiscal perquè Madrid entengui que és la reclamació d'un país sencer", ha expressat.

En aquest sentit, el president ha dit que des del Govern "posarem tota la carn a la graella en el tema del pacte fiscal, gran objectiu polític, al servei dels objectius principals de legislatura que són reactivació econòmica, cració de llocs de treball i sostenibilitat de l'Estat del Benestar".

També ha recordat que el pacte fiscal no es planteja per obtenir diners de seguida, "ja que és impossible perquè només hi ha deutes" i ha mostrat el seu desig que el fons de liquiditat per a les comunitats autònomes comenci a funcionar "a finals d'agost".

Després que aquest mes de juliol la Generalitat no hagi pogut pagar els concerts a hospitals, escoles i entitats socials, el president espera -paraula que ha remarcat- que a finals d'agost la situació econòmica del govern català hagi millorat.

D'altra banda, Mas ha qualificat les declaracions del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, de "petites polèmiques d'estiu, molt pròpies del mes d'agost" i no les ha volgut valorar. "No hi entraré perquè no paga la pena fer-ho", ha dit.

En la compareixença que ha fet a Palau per expressar el seu condol per la mort de l’historiador i polític, Josep Maria Ainaud de Lasarte; el president recordat les paraules que va pronunciar l'historiador quan va rebre la Medalla d'Or de la Generalitat: "conserveu la fe en Catalunya".

Mas, durant la compareixença a Palau
Publicitat
Publicitat

56 Comentaris

Publicitat
#43 Eduardo González Palomar, Manlleu, 11/08/2012 - 11:57

Puedes ser partícipe del siguiente comunicado con solo compartirlo en las redes sociales: Artur Mas, no me espere para cerrar la marcha en favor de su pacto fiscal.

#42 Gerard, Barna, 11/08/2012 - 02:51

No gràcies. Entre el mar i la piscina jo trio sempre el primer. Té més riscos però també més beneficis i una sensació de llibertat inigualable.

#41 Pere., Cervera, 10/08/2012 - 21:38

Els catalans no ens mullarem pel pacte fiscal. Ens mullarem per la INDEPENDÈNCIA. Jo ja tinc la falç a punt.

#40 Pa Listos, barcelona, 10/08/2012 - 13:06

Lo que tiene que hacer es cambiar la ley electoral para permitir que todos los votos valgan lo mismo.
Ahora ocurre que con unos pocos votos del campo subvencionado catalan , él y todos los gobiernos anteriores de la gene se han comido y se comen el trabajo de cientos de miles de catalanes urbanitas

#40.1 Gerard, Barna, 11/08/2012 - 02:54

També hi ha urbanites subvencionats. Cal una llei electoral però més motius més nobles dels que expresses demagògicament. No oblidis que ara mateix a Espanya un vot a Soria també val molt més que un vot urbanita i que qui surt més beneficiat del sistema espanyol és el PPSOE.

#40.2 Pa Listos, barcelona, 11/08/2012 - 10:38

La independencia no es vivir pensando en lo que hace mi vecino sino en resolver mis problemas.por mi mismo.
Dejar de llorar para mamar., que tanto llorar y mamar es propio de Dependientes mas que de Independientes.
Demagogia ?

#39 gop, lloret, 10/08/2012 - 12:30

pues que me espere sentado que yo no muevo un dedo por un nacionalista que mucho llenarse la boca con cataluña y luego son los primeros que cobran sueldazos y colocan familia.

#39.1 Gerard, Barna, 11/08/2012 - 02:57

En això tens raó, cal superar els nacionalismes. Independència i regeneració democràtica, aquests són dos grans conceptes pels quals val la pena mullar-se. Com més aviat t'hi sumis abans els farem fora. Apunta't-hi i no t'ho pensis més.