Política · 16 de Juliol de 2017. 13:25h.

Mas ja va fer fora els consellers d'Unió amb l'excusa del referèndum

El llavors president va al·legar que així aconseguia un Govern "100% cohesionat"

Mas ja va fer fora els consellers d'Unió amb l'excusa del referèndum

Artur Mas

L’actual president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l’expresident Artur Mas han coincidit en assegurar que les crisis viscudes al seus governs han estat una oportunitat per cohesionar l’executiu i afrontar millor el camí cap a la independència. Aquesta setmana, Puigdemont ha dit que després de la remodelació no hi ha “cap dubte ni vacil·lació en cap conseller sobre el que aquest país ha de decidir en referèndum què vol ser”. Després de la sortida dels consellers d’Unió l’any 2015, Mas va dir que els canvis permetien a l’Executiu "continuar endavant" amb el procés del dret a decidir amb l'objectiu d'arribar a la independència.

"Ens ho hem jugat tot. L'objectiu segueix present i això s'ha de culminar democràticament, pacíficament i cívicament. Això tindrà una seqüència, i requeria un Govern 100% cohesionat entorn d'una consulta definitiva",  va afegir Mas en una compareixença al Parlament. Va ser després de la sortida de Ramon Espadaler, Joana Ortega i Josep Maria Pelegri.

Puigdemont ha dit aquesta setmana que el nou Govern treballarà “amb la determinació i la convicció de tots els consellers i conselleres, sense excepció, en la necessitat d’avançar en el referèndum de l’1 d’octubre”. “Cal molt coratge, molta valentia i, sobretot, molta lleialtat a la institució i al país per assumir la seva responsabilitat en aquest moment”, ha afegit.

7 Comentaris

Publicitat
#6 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU ESTACION DE TREN SIN MARQUESINAS , ARTUR MAS Fueras llegado mas lejos de seguir en C.I.U. JUNTO A DURAN I LLEIDA JUNTO A UNIO LA CAG, 17/07/2017 - 20:35

GRACIAS ARTUR MAS POR CARGARTE TU SOLO A C.I.U. Tu te has Cargado LA DRETA CATALANA A Catalunya AL FER FORA A UNIÓ al fer fora A DURAN I LLEIDA .Enterrabes el teu FUTUR Era la teva sentencia de MORT POLITICA . TAL FARAS TAL TE TROBARAS

#5 lepero, barcelona, 17/07/2017 - 00:20

Este a los únicos que cohesionó fue a sus votantes, que decidieron echar todos a correr y desaparecer del mapa.

#4 modium, Moià, 16/07/2017 - 18:26

Casa pas que es dóna exigeix una major complicitat amb la independència, per la qual cosa les remodelacions són normals i necessàries.

#3 un musclu, Bcn, 16/07/2017 - 17:21

Astut, espero que la historia et pasi factura

#2 Alejandro, Barcelona, 16/07/2017 - 14:35

Catalunya no levantará cabeza mientras esté gobernada por truhanes, rufianes y perroflautas. ¿ Seremos algún día suficientemente maduros para borrarlos del mapa político?¡¡socorrooo!!!

#2.1 Bartolo, Corbera, 16/07/2017 - 19:17

no