Publicitat
Política · 3 de Febrer de 2015. 21:01h.

Mas justifica l'Islam a les escoles

"No podem aïllar la diversitat religiosa del que ha de ser l’ensenyament i l’educació dels nostres fills”

Mas justifica l'Islam a les escoles

Mas amb representants religiosos (Foto: Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquesta tarda que “la col·laboració i el diàleg entre confessions religioses ens qualifica com a país”, afirmant que Catalunya s’ha caracteritzat al llarg dels segles per “aquesta capacitat de pactar, d’entendre’s i d’exercir la tolerància i la col·laboració en tot moment”.
 
Mas ha fet aquestes declaracions en un acte amb els representants de les principals confessions religioses i grups de diàleg interreligiós d’arreu del país que han assistit aquesta tarda a la recepció que el Govern els ha ofert al Palau de la Generalitat, amb motiu de la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional.
 
Durant el seu parlament, el president ha subratllat que aquesta cultura de pacte ens ha de servir avui, en ple segle XXI, “per estar preparats per fer front als grans reptes de diversitat” que el país té per davant.

“Crec que des de Catalunya podem aparèixer davant d’Europa i del món com una societat petita, però al mateix temps, molt capaç d’ensenyar i explicar la seva gran diversitat i com la gestionem”, ha apuntat.

El president Mas ha assenyalat que la diversitat religiosa ha de tenir una traducció real a diferents àmbits de la societat, posant com a exemple la formació de personal que treballa per a les administracions públiques o la nova assignatura de valors cívics i socials que s’impartirà a partir de primària.

En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha manifestat que “no podem aïllar la diversitat religiosa del que ha de ser l’ensenyament i l’educació dels nostres fills”.

Publicitat
Publicitat

56 Comentaris

Publicitat
#35 ramon, barcelona-c, 05/02/2015 - 09:59

No estic d,acord amb difondre religions totalitaries. Si no hi ha reciprocitat no es podenensenyar crec es suicida.

#35.1 hector, bcn, 06/02/2015 - 07:10

Jo niria mes lluny i treuria la religio de les escoles, com a minim de les publiques, tant parlen de no dividir l'educacio per la llengua, pero be que ho permeten amb la religio (sense entrar en si es cristiana o cualsevol altre), per aixo les religions ja tenen les seves eines

#33 Pep, Barcelona, 04/02/2015 - 19:23

www.somcat.cat

#33.1 La ègida botifarrera, Barkaljunia, 04/02/2015 - 20:26

Alahagbar.Cat

#32 Winter, Barcelona, 04/02/2015 - 12:37

Ya que la noticia hace referencia al Islam (sumisión a Dios), sería de agradecer que en la foto aparecieran musulmanes... ¡y no sijs! ¿Lo ha pensado E-Noticies?

#31 la onofre, Campllonch, 04/02/2015 - 12:19

Vergüenza de presidente.

#30 un musclu, bcn, 04/02/2015 - 12:03

L´asignatura es donara a totes les escoles o nomes a les publiques? perque no se si les escoles com la dels teus fills estan per aquestos temes...
La natacio serà evaluable a partir d´aquestos acords amb altres religions? o continuarem acotant el cap i mirant cap a un altre banda?