Publicitat
Política · 26 de Juliol de 2010. 13:51h.

Mas: "Kosovo hi té dret"

El líder de CiU afirma que “la incomprensió de l’Estat ens obliga a agafar altres camins"

Mas: "Kosovo hi té dret"

Mas i Tremosa, en el míting final de CiU a les europees

El president de CiU, Artur Mas, ha afirmat que “molts catalans tenim la sensació que aquesta aposta que hem fet per l’Estat plurinacional durant molts anys els poders polítics estatals no la volen realitzar”. “Això ens obliga a agafar d’altres camins, perquè el que no farà Catalunya és quedar-se creuada de braços”, ha continuat, “cal seguir caminant, volem més llibertat com a poble, més reconeixement, més autogovern, i si els poders de l’Estat no ens ho donen ens ho haurem de treballar pel nostre compte”, ha deixat clar.
 
Artur Mas ha expressat que “vull adreçar una demanda als socialistes i al govern espanyol per a que acceptin la democràcia, i les resolucions dels tribunals internacionals. No diuen que cal acceptar les decisions del Tribunal Constitucional? Que acceptin també les resolucions dels tribunals internacionals, que diuen que si Kosovo vol apostar per tenir Estat propi, hi té tot el dret”. “Que l’Estat espanyol, per aquestes pors que sempre té i les cauteles que sempre hi posa, que no faci el ridícul i faci com la majoria dels estats europeus, que aposten per la democràcia”, ha subratllat.
 
“És evident que Kosovo no és Catalunya ni Euskadi, i que Sèrbia no és Espanya. Però la democràcia ha de ser igual a tot arreu. Que no tinguin por, Catalunya i Euskadi farem el nostre camí. Però hi ha una majoria de gent a Kosovo que vol un Estat propi i hi ha un tribunal internacional que diu que això cal respectar-ho”, ha continuat, “l’Estat espanyol, per aquestes pors que sempre té, que no faci el ridícul i s’apunti al que diu la majoria”.
 
“Parlant dels independentistes, Felipe i Chacón haurien de ser una mica més prudents, perquè gràcies a ells els socialistes han tingut per dues vegades la presidència de la Generalitat”, ha indicat.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Núria, bcn, 27/07/2010 - 11:57

Sr. Mas hem resulta absolutament impossible votar la seva formació perque no tinc ni idea de per que treballaran: concert, federalisme, independencia... dret a decidir quan i que? Mulli's Sr. Mas, per la seva credibilitat.

#8 oliver barriquelo, Valls, 27/07/2010 - 11:47


El Sr Mas deberia conocer la historia de Kosovo, no sea que un día en los alrededores de Montserrat acampen unos cuantos Marroquies y siendo mayoria proclamen su independencia.

#7 Núria, Reus, 27/07/2010 - 08:38

I Catalunya, Sr. Mas, hi té dret? Com algú diu per aquí, si vostè fos kosovar, encara estaria marejant el personal amb el sí, però no, però potser, ara no toca, no estem madurs, ara no ho sé... Compte que arriba el Sr. Laporta.

#6 jose luis, cv, 26/07/2010 - 20:09

El mayor parecido entre Kosovo y Catalonia, está en la corrupción y los cortes eléctricos, aunruqe allí hay mezquitas y permiten burka. Si lo hablais terminareis por hermanaros.

#5 despertaferro, l´h, 26/07/2010 - 18:18

Tranquilo sr Mas al paso que vamos el Maresme sera el nuevo "Kosovo" y se declaran como la nueva provincia del Reino de Maruuecos que eso es exactamente lo que paso en Kosovo.