Política · 7 de Juliol de 2014. 22:05h.

Mas: "L'aspiració política de Catalunya passa per un diàleg entre iguals"

Reclama que hi hagi consens perquè els catalans puguin “anar a les urnes a decidir el seu futur”

Mas: "L'aspiració política de Catalunya passa per un diàleg entre iguals"

Mas, durant l'acte

El president de la Generalitat, Artur Mas,  ha assegurat aquest dilluns que “Catalunya vol establir un diàleg entre iguals amb l’estat espanyol” i que aquesta “és l’aspiració política d’una nació antiga i molt barrejada demogràficament” com la catalana.

En el decurs de l’acte commemoratiu del 10è aniversari del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), el cap de l’Executiu ha demanat “esperit de consens i consciència democràtica” quan fa plantejaments al primer partit de l’oposició a l’Estat per impedir la celebració d’una consulta democràtica a Catalunya.

També que es “trobi una manera que el poble català que s’expressa en aquest consens majoritari pugui anar a les urnes a decidir el seu futur”. “En lloc d’anar a fer una cosa junts per impedir alguna cosa, es tracta d’anar a fer alguna cosa junts per poder decidir i facilitar que, entre iguals, es puguin resoldre els conflictes que després s’originen en qualsevol societat” ha reblat.

El president ha volgut subratllat  així “l’actitud madura i responsable”  del GTER que com Catalunya “no espera que algú altre li faci la feina, sinó que la fem nosaltres” i ha posat en relleu també seva “capacitat d’acció de fer i fer-ho junts tot” amb “maduresa democràtica”.

Tot plegat, segons ha dit, demostra que “almenys a Catalunya, entre gent molt diferent, però tolerant i que saben que estan parlant entre iguals es pot construir, a base d’un diàleg correcte i positiu, es pot construir una societat millor que ha de ser l’aspiració de les religions i de totes les persones que estem involucrats en la vida pública dels països”.

Artur Mas ha presidit l’acte -al costat de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega- que s’ha celebrat a l’Auditori del Palau de la Generalitat. També hi han intervingut el president del GTER, Antoni Matabosch; Fernando Garcia, assessor de la Secretaria General del Fòrum Iberoamericà, que ha pronunciat la conferència "El diàleg interreligiós en la construcció d'una comunitat Iberoamericana", i el bisbe auxiliar de Marsella, Jean Marc Aveline, que ha pronunciat la conferència "El significat teològic-filosòfic del diàleg interreligiós".

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#13 BEJOTA, bcn, 08/07/2014 - 18:33

Nació Digital ha preparat una gran enquesta per als lectors.
El seu vot s'ha desat correctament. Gràcies per participar-hi.
Vots totals: 1.548.625

Sí i Sí: 381.573 (24,64%)

Sí i No: 5.062 (0,33%)

No: 1.161.990 (75,03%)

(COM A LES EUROPEES)

#12 BEJOTA, BCN, 08/07/2014 - 13:00

Des de Seat justifiquen la decisió a favor de la planta txeca en el menor cost de la mà d'obra, encara que altres fonts del sector asseguren a CRONICA GLOBAL que des d'Alemanya "no s'entén la pressió política nacionalista per organitzar una consulta il·legal que tiba les relacions polítiques.

#11 Josep, Alcanar, 08/07/2014 - 11:45

Només volem votar, obriu la ment que la teniu tancada, sou uns antidemocràtics i només feu servir arguments destructius per a impedir realitzar allò que és el més democràtic de tot votar.

#10 Pan con tomate y jamón , Ultramort d´Empordá , 08/07/2014 - 10:20

¿Entre iguales...? éste quiere que le reciba Obama, hasta que no lo consiga no para. Pujol ya asaltó a Bush en un pasillo para darle la mano deprisa y corriendo, todo un logro del diplo.cat.

#9 luca, bcn, 08/07/2014 - 09:33

de igual a igual? jajajaja
no s'ho creu ningú!
jajaja
Catalunya es una Comunitat Autonoma.
Punt y prou.
Legalment no es pas altra cosa.
Després la gent es pot inflar la boca de si nació, Nació, País, poble, Nacio sense Estat, nació sense dret i mil coses mes, pero AVUI legalment es nomes una CCAA.

#9.1 Maginet, BCN, 09/07/2014 - 10:06

Mira Luca, lo important és què se sent la gent d'un país. Si sentim i ens creiem que som una nació, som una nació. Diguin el què diguin. I això no ho podrá canviar ningú.