Publicitat

El líder de CiU confia en el vot sobiranista per tornar a ser president per tercera vegada

Mas, l'indepe

Una imatge de Mas amb una estelada (Foto: Flickr CDC)

El president de la Generalitat i líder de Convergència (CDC), Artur Mas, espera poder aglutinar el vot sobiranista a les eleccions previstes pel 27 de setembre amb la seva proposta de configurar una llista electoral que compti amb l’ANC, Òmnium, l’AMI i altres actius provinents d’Unió com els crítics d'aquest partit.

Amb aquest objectiu Mas ha llançat un missatge a la societat civil sobiranista, fent aquesta crida durant l’acte celebrat aquest dissabte a Molins de Rei: “Fem la unitat des de la societat civil, agrupem-nos amb més garanties de victòria”. La idea expressada és “construir la màxima unitat possible en conjunció amb el sobiranisme”.

Per arribar fins aquí el líder de CDC deixa pel camí la històrica aliança electoral amb qui ha estat durant 37 anys el seu soci de federació, Unió Democràtica de Catalunya (UDC). Un trencament que no es va oblidar de recordar aquest dissabte durant la seva conferència, apuntant que “no ho dic amb satisfacció, però és la realitat, i és la prova que això va molt seriosament”.

“No estem per romanços. S’ha posat la directa i va molt seriosament”, ha subratllat, en referència a les decisions que ha pres els darrers mesos per aconseguir convocar una consulta –el 9N- i per tirar endavant el full de ruta independentista acordat amb ERC i les entitats sobiranistes.

En aquest sentit, el president Mas també ha remarcat la tasca feta per les entitats i el teixit associatiu que vertebra el moviment sobiranista a Catalunya durant els darrers tres anys, demanant la seva implicació per configurar una llista “amb el president”, tal com ha anomenat.

“M’incomoda, no deixa de ser una personalització i no convé. No penseu en una llista del president, sinó en una llista amb el president que no és el mateix”, ha sentenciat. 

Per això s’ha dirigit a les entitats del món sobiranista amb aquest missatge: “M’atreveixo a demanar que, en aquest moment històric, agafin la seva quota de responsabilitat i lideratge en aquestes hores decisives”.

També ha aprofitat l’expectació generada al voltant de la seva conferència per enviar un altre missatge al moviment de protesta social que gira al voltant de la nova alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, afirmant que “el ‘si se puede’ té molt poc a veure amb la llibertat de Catalunya i amb el referèndum d’autodeterminació, és un altre paràmetre diferent”.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#30 Aglutinacions, Bcn, 21/06/2015 - 23:15

Si aquest vol aglutinar el vot independentista, en Junqueras què vol? No eren socis aquest parell? Aixó sembla Kramer contra Kramer, el duo Pimpinela o aquells pallassos que es fotíen òsties entre ells.

#29 Pere, BCN, 21/06/2015 - 21:33

CiU? Em sembla que aquesta federació no existeix actualment. Sr. Rius vius al passat. Però suposo que li agradaria viure encara una mica més al passat.

#28 Carlos Gomez, Bcn, 21/06/2015 - 19:57

Nomes falta Mossen Ballarin i ja hi serem tots.

#27 Joan, BCN (Gràcia), 21/06/2015 - 18:10

QUIN FÀSTIC DÉU MEU!
¡QUE ASCO, POR DIOS!

Todo por taoar su corrupción y mala gestión.

#26 Gemma, Mataró, 21/06/2015 - 16:40

Aquest té d'indepe el que jo científica de la N.A.S.A.