Publicitat
Política · 12 d'Agost de 2014. 20:44h.

Mas mostra perfil patriòtic

El president presidirà per primer cop l’última victòria de la Guerra de Successió

Mas mostra perfil patriòtic

Una imatge d'Artur Mas (Foto: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Artur Mas, presidirà aquest dimecres l’acte de commemoració del Tricentenari de la Batalla de Talamanca, la darrera victòria de l’exèrcit català en la guerra de Successió.

L’acte també comptarà amb la presència de l’alcalde de Talamanca, Josep Tarín; el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve; el delegat del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau; el comissari de la commemoració del Tricentenari, Miquel Calçada, i la resta del consistori municipal.

La commemoració començarà amb la hissada de la senyera i la interpretació de la Salva d’honor del regiment dels Miquelets. A continuació, el cap de l’executiu català i l’alcalde faran l’ofrena floral al monument i, posteriorment, ho faran la resta d’entitats del poble i la comarca.

Després de la signatura del Llibre d’Honor, les autoritats es traslladaran a peu fins al monòlit ubicat al peu del Castell de Talamanca, en memòria dels que van lluitar per les llibertats de Catalunya, segons explica el comunicat de Presidència.
 
La batalla de Talamanca es va lliurar els dies 13 i 14 d’agost de 1714 i les tropes comandades per Antoni Desvalls i de Vergós, marquès de Poal, van vèncer l’exèrcit borbònic, que encapçalava el mariscal de camp José Carrillo de Albornoz i Montiel, comte de Montemar.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#15 Josep, Tarragona, 13/08/2014 - 10:27

Si este tipo de actos los hiciese hoy en día Rajoy, le llamarían de facha para arriba... Pero alguna vez empezara a gobernar? O sólo cobra por hacer chorradas los 140.000 que se lleva cada año?

#14 Manel, Cunit, 13/08/2014 - 09:17

PATRIOTISME, MACIONALISME I MES PATRIOTISME

El l'UNIC element la legislatura de en Mas
aixi de SIMPLE, aici d'EFECTIU

cada dia i a totes hores, repetir i repetir
PATRIOTISME I NACIONALISME

Res de nou, l'historia n'est plena de DRAMAS PATRIOTICS

#13 ¿y que pasa con los que ganaron , apoyando al rey que gano la sucesión?, 13/08/2014 - 08:39

Para conmemorar que los catalanes ganaron y estuvieron CON EL REY GANADOR de la SUCESIÓN solo tiene que ir a la magnifica población de
CERVERA

Eso si que fue un hecho real y sumamente histórico.

' Ojo! no todos tenemos que seguir a Victor Cucurull la historia que cobija el cuento....

#12 Don, talamanca, 13/08/2014 - 08:18

Ay, si se investigara un poquito seriamente al alcalde, sr. Tarín... lo que nos sorprenderíamos

#11 Casper, Bcn, 12/08/2014 - 23:05

Qué cursilada de evento.

#11.1 Quim, Sant Cebrià de Vallalta, 13/08/2014 - 09:05

Car, a tu sols et mola la desfilada del 12-O a Madrid; la cabra i un exercit, per cert ple d'estrengers, que sols serveix per conquerir illes com Perejil.