Publicitat
Política · 16 de Març de 2009. 20:00h.

Mas: "No anem bé"

El líder de CiU proposa retallar un 10% els sous i "aprimar" l'Administració

El president de CiU, Artur Mas, ha afirmat que "no anem bé" en la seva conferència al Palau de Congressos davant unes 2.000 persones amb el títol 'Superar la crisi, aixecar Catalunya". Mas -en un acte al que no ha assistit Josep Antoni Duran i Lleida- ha explicat el seu programa de govern per a sortir de la crisi i, de retruc, per a oferir-se com a alternativa a l'actual president de la Generalitat, José Montilla.

El candidat de CiU ha proposat, entre les mesures per a combatre la crisi, un "contundent pla d'austeritat a la Generalitat" en el cas que arribi a president. "La retribució del president, conseller i alts càrrecs és reduirà d'una manera significativa com a mínim un 10%", ha exposat.

Artur Mas ha manifestat que "la retribució dels governants està per sota del seu nivell de responsabilitat" i que "algun dia s'haurà de fer un debat seriós" sobre la qüestió, però que cal "interpretar la necessitat de cada moment".
 
Mas ha insistit, en aquest sentit, que "hi ha retribucions que, per la seva exageració, estan fora de qualsevol mesura raonable, i molt més quan es tracta d’empreses o institucions que han de ser ajudades pels poders públics o que presten serveis amb preus regulats. De fet diversos països han limitat en aquests casos els salaris dels alts directius"

En la seva opinió, "a Catalunya, la burocràcia s’està convertint en una llosa que ofega l’activitat econòmica i la iniciativa particular, i que fins i tot retalla les ales de la llibertat individual".

Mas ha recordat, d'altra banda, que "en els darrers cinc anys, la Generalitat ha passat de 140.000 empleats a aproximadament 210.000. Una part d’aquest increment es justifica per l’augment de població, que comporta més serveis educatius, sanitaris, socials, i d’altres. Una altra part d’aquest increment només es justifica perquè la feina que abans feia una persona ara la fan dues o tres".

"Cada dia hi ha més Administració, però menys Govern; més burocràcia, però menys lideratge. Per tant, una part de l’excés que s’ha produït caldrà reconduir-lo a la baixa. Caldrà aprimar l’Administració, traient-li greix i reforçant musculatura", ha insistit.

Veure fotogaleria

Artur Mas, durant la conferència
Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Anna A., Barcelona, 17/03/2009 - 12:16

Sabeu el que més m'agrada d'en Mas? Que esvalota per un igual als pijoprogres i als neofalangistes.
Senyal que l'encerta. Tot i que no n'hauria de parlar d'ells en plural, perquè tothom veu pel seu estil que són dos o tres amb diferents nicks.

#13 carrasclet, Reus, 17/03/2009 - 11:43

No votarè a qui s'abaixi un 10€ el sou sinò;
a qui millori un 10% la gestió.

#12 Quico Ventalló, Terrassa, 17/03/2009 - 10:17

Els pares de la hecatombe tenen nom: Aznar ,Zapatero i el capital especulatiu. CiU els hi ha donat suport incondicional sempre. Mas, què ens vols explicar ara?. Per una tercera via independentista, ja!

#11 Jordi, Barcelona, 17/03/2009 - 10:08

Els que varem tenir la sort d\'assistir a l\'acte, ahir varem escoltar un discurs d\'Estat.

#10 Hayek, Barcelona, 17/03/2009 - 09:39

Si ho ha dit fins i tot el gurú socialdemòcrata Krugman: Reducció de sous per tothom del 15% i reformes estructurals (1M menys de funcionaris). I Krugman és socialdemòcrata. Ja no us dic que en penso jo que em considero lliberal.