Publicitat
Política · 5 de Desembre de 2011. 09:03h.

Mas no anirà als actes de commemoració de la Constitució

El Govern exposa que s'ha trencat el pacte constitucional del 1978 després de la reforma impulsada pel PSOE i PP

Mas no anirà als actes de commemoració de la Constitució

Mas, en una foto d'arxiu

El president del Govern, Artur Mas, no anirà demà als actes de commemoració de la Constitució que es fan a Madrid, segons han confirmat a Catalunya Ràdio fonts oficials.

El Govern la justifica pel trencament del pacte constitucional del 1978, després de la reforma de la carta magna acordada entre PSOE i PP i, a més, argumenta que també ho fa després de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.

Per ERC, l'actitud de Mas es correspon amb la visió de molts catalans, que se senten allunyats de la carta magna. En canvi, Ciutadans ha replicat que Mas és president de la Generalitat gràcies a la Constitució.

Cal recordar que Mas no serà el primer president de la Generalitat que no acudeix als actes de la commemoració de la Constitució a Madrid. El president Pasqual Maragall mai hi va anar, mentre que el president Pujol ho va deixar de fer el 1988. Pel que fa al president Montilla, hi va assistir cada any.

També l'alcalde de Girona, el convergent Carles Puigdemont, ha dit que ha anul·lat l'acte de celebració del dia de la Constitució perquè a una administració local no li pertoca fer-lo.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#20 Pere, Lleida, 05/12/2011 - 22:07

Molt bé, Sr. Mas. Vostè com sempre menystenint a la majoria silenciosa de catalans que se senten espanyols. La seva Catalunya oficial és la que ha convertit aquest país en un quiosquet.

#19 Enric , Tarragona, 05/12/2011 - 21:25

Ser o no ser...ben fet President. Montilla a veure si n'aprens una mica!!!!!

#18 Pocasoltes, Barcelona, 05/12/2011 - 21:02

Me parece muy bien. La Constitución ha sido modificado sin consulta, por lo tanto, que ellos se la guisen y que ellos se la coman

#17 Ramon, Barcelona, 05/12/2011 - 19:48

Ens heu de disculpar. Això és que tenim feina a Liechtenstein, homen, vull dir MariAno, ha, ha, ha, que graciós que sóc... PPciu, despistar és el que de veritat importa.

#16 manel xic, Les Penelles (La Noguera), 05/12/2011 - 19:07

Molt bé, President. Així es fa..¡¡ i no com els tocatimbals d'ERc que ens posaren un analfabet de President i un altre analfabet a presidir el parlament. però sobretot el que feren fou issar banderes españolas a les conselleries de le Generalitat.