Publicitat
Política · 23 de Juliol de 2014. 14:31h.

Mas no es creu les balances fiscals de l’Estat

Retreu a Camacho que “espero que Rajoy sigui més dialogant que vostè”

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que les balances fiscals del govern espanyol s'han calculat a partir de només un mètode per "interès polític". El fet que les balances del Ministeri d'Hisenda s'hagin calculat utilitzant només el mètode de "càrrega-benefici" i no el de "flux monetari" és a causa d'un interès "purament polític" del govern de Mariano Rajoy, ha dit Mas.

En la sessió de control al Parlament, Mas ha assegurat que la Generalitat analitzarà "línia per línia" les balances fiscals calculades pel grup d'experts encapçalat per Ángel de la Fuente per veure "on hi ha les discrepàncies".

D’altra banda, el president de la Generalitat ha mantingut una picabaralla amb la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, després que aquesta li preguntés per la reunió amb Rajoy de la setmana vinent. “Vostè ha d’anar a parlar dels problemes dels catalans, no del que li condicionen el senyor Junqueras o la senyora Forcadell”, ha dit Camacho, a més de deixar clar que “el govern d’Espanya no parlarà ni negociarà sobre la unitat d’Espanya”.

Mas ha replicat que “espero trobar-me de Rajoy una actitud una mica més dialogant que la seva”. “Vostè està en el ‘ordeno y mando’, d’això se’n parla i d’això no. Gran actitud dialogant que demostra l’esperit positiu, amable i generós que demostra el PP quan parla de Catalunya”, li ha retret.

Artur Mas
Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#17 En Manel de Sant Antoni, SANT ANTONI - COSTA BRAVA CATALUNYA., 24/07/2014 - 12:23

Suposant que fos veritat el que ens diu Montoro, que ja és suposar, es que ´nomès´ ens robin vuit mil i escacs de milions d´euros cada exercici no és un vertader espoli? És que os sembla poc?

#16 Relativitat, Girona, 24/07/2014 - 11:42

Quan hi ha comptes a passar fets per dues parts, la coincidencia esdevè imposible. Ara be, ningú pot dubtar que des de l'estat ens han pispat sempre i just fa quatre dies erem els reis del mambo, mentre que des dels tripartits i l'actual govern digne successor, anem de bòlit i en caiguda lliure.

#15 Jordi, Teià, 24/07/2014 - 00:52

Com pot no creure-se-les? Si tal com recull el propi document, hi ha inputs calculats "un poco a ojo"! #unpocoaojo

#14 D. Pelayo, Barcelona, 23/07/2014 - 20:00

Si Mas no creee en el peso de la ley, ¿como va a creer en las balanzas fiscales? Es más, si este tío hace ya tiempo que no se cree ni lo que el mismo dice. A mi al princio, me alarmaba, despues pensé que había enloquecido y ahora solo me produce risa cada vez que abre la boca

#14.1 Roger, L'H, 23/07/2014 - 21:12

Por si acaso se abierto de miras, no sea k te lleves un susto.

#13 Protágoras, bcn, 23/07/2014 - 19:13

Muchos no nos creemos los cuentos del sr. Mas y el nacionalsocialismo estelado.
Por qué no se publican ahora la balanza fiscal entre las provincias y entre los diferentes municipios catalanes. Algunos aportan 20 veces menos de lo que reciben.

#13.1 Pepet, Sabadell, 24/07/2014 - 13:19

Aiuxò seria molt interessant. Llavors podiem dir: La comarca A roba a la comarca B i ja tindriem tema per temps i temps.