Publicitat
Política · 1 de Febrer de 2012. 10:15h.

Mas: "no es tracta de trencar amb Espanya"

"Més aviat d'una emancipació"

Mas: "no es tracta de trencar amb Espanya"

Captura d'imatge de la web del diari alemany

El president del Govern, Artur Mas, ha afirmat que "a Catalunya cada vegada hi ha més gent que vol un estat propi". "No es tracta de trencar amb Espanya. Es tracta més d'una emancipació. Els nens quan creixen, no volen trencar amb els seus pares, però cadascú viu a casa seva", afegeix.

En una entrevista publicada al diari alemany Frankfurter Allgemeine el mateix dia que es reuneix amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy; Mas destaca que "més i més persones volen la sobirania. Que no vol dir necessàriament per la independendència. Interdependents amb Europa, ja ningú ho és d'independent, vegeu el cas de Grècia. A Catalunya, però, són cada vegada més persones que defensen un estat independent. Això podria significar formar una federació o una confederació amb Espanya".

En aquest sentit diu que "tenim un objectiu clar. Volem més Europa i més Catalunya. Això vol dir més poder polític a Europa i més poder polític al país. A curt termini això no és possible. Però és absolutament necessari. En 20 anys, les regions i els poders locals tindran més pes a Europa. No té sentit que els governs centrals tinguin més influència".

El president també remarca que "no volem compartir la nostra sobirania amb Madrid. Volem tenir-la nosaltres" i recorda que Catalunya aspira a tenir capacitat per recaptar els impostos, com el País Basc: "volem la mateixa sobirania que té el País Basc".

D'altra banda, marca distàncies amb el cas d'Escòcia perquè "El Regne Unit no és Espanya i Catalunya no es Escòcia. Catalunya, a Espanya té un pes molt més gran que no Escòcia al Regne Unit. Catalunya té una població molt barrejada, Escòcia menys. Però el Regne Unit té una democràcia molt més forta i més amable que la d'Espanya".

També fa referència a la seva reunió amb Rajoy i la defineix com "una primera presa de contacte", "Li diré que el meu Govern està preparat per a les grans reformes estructurals, per exemple la del mercat laboral, i per fer complir les polítiques d'austeritat".

Per últim, expressa que "no serà un xec en blanc, però volem cooperar amb el govern central. En el mateix sentit, vull parlar amb ell sobre l'estimulació del creixement econòmic a Europa".

Publicitat
Publicitat

53 Comentaris

Publicitat
#37 redidecore, Mataró, 03/02/2012 - 00:00

Sr. Mas, sino és tracta de trencar amb Espanya, aleshores, qué fem?, com fins ara??? Cada vegada més pobres??. No Sr. Mas, Espanya ens respectara en el moment que donem un bon cop de fals o de puny i declarem la independència al Parlament, NO HI HA UN ALTRA SORTIDA!! i VOSTÈ HO SAP!!

#36 angel, cardeddeu, 02/02/2012 - 18:42

El de concert de Los Manolos ja han pasat, ara es la hora de la independència. Sr. Mas i els seus "fillets" escolta als catalans lo que volem, nosaltres votem i som els que manem, escolteu als pobles lo que demanem i no escoltis els teus PP´s. Ja començo a estar fart de que Mas digui ara si, ara no.

#35 aleix, barcelona, 01/02/2012 - 23:03

Trobo que JA hauríem de parlar d'un referèndum sobre la independència. El del concert no cal, el govern ja el dona per guanyat perquè el demana... inutilment, i ni els deutes cobrarem. Han entrat en un carrer sense sortida. O canvi d'enfocament o eleccions.

#34 Narcís, barcelona, 01/02/2012 - 22:55

Mas explica molt bé els seus plans utòpics. Com vol que España deixi emancipar el seu fill més ben situat si ell manté a tota la família? Aquest noi s'ha de casar i marxar de casa o decidir que se'n va pel seu compte. És que és de calaix i més amb uns pares com els que té.

#33 Jose Manuel, Madrid, 01/02/2012 - 21:35

Ya estamos pasteleando, quiero pero no quiero, me voy pero me quedo, no hablo de los arbitros pero nos estan perjudicando...