Publicitat
Política · 26 de Novembre de 2014. 22:29h.

Mas no es veu “a la presó”

“Posar les urnes no pot ser pecat”

Mas no es veu “a la presó”

Una imatge de Mas amb la seva família (Foto: Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat que no es veu “a la presó” després de la querella de la fiscalia pel 9N. “Jo no m’hi he vist a la presó, perquè no hi penso”, ha manifestat en una entrevista a 8TV. “Espero que no passi”, ha insistit.

Mas també ha afirmat que “no tinc cap consciència d’haver fet cap delicte” i ha justificat el ‘procés participatiu” perquè “havíem xocat contra una roca granítica". “Posar les urnes no pot ser pecat”, ha continuat el president.

En aquest sentit, ha assenyalat que "jo vull que la gent voti, no vull un cacau", a més d'afegir que “estem innovant des d'un punt de vista democràtic".

El cap de l’executiu català ha defensat la seva proposta de fer una llista mixta de partits i membres de la societat civil a favor d’un Estat propi, tot apuntant que "si el resultat és sí, això ens permet presentar-nos per tot el món amb l'aval democràtic imprescindible".

Davant les reticències que aixeca la configuració d’aquesta possible llista unitària en partits com ERC, Mas ha fet servir un símil futbolístic: “Oi que hi ha seleccions? Les seleccions s’agrupen de diferents jugadors per guanyar i després tornen als seus equips”, ha recalcat.

A l’entrevista amb Josep Cuní el president català també ha fet referència a les declaracions del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que ha criticat aquest dimecres el seu full de ruta. "Rajoy parla per a una minoria de catalans", ha dit.

"Rajoy ha acceptat la independència de Croàcia", ha recordat, al mateix temps que ha afirmat que "jo represento també els del no, perquè ho puguin expressar a les urnes".

Preguntat sobre la possibilitat d’avançar les eleccions si es compleixen els requisits que ha plantejat en el seu full de ruta, Mas ha manifestat que "és massa agosarat parlar d'eleccions al febrer".

“Jo sé que no es pot trigar molt a prendre aquesta decisió. Si s’ha de fer això abans de les eleccions municipals això té uns terminis. El ‘quan’ és important, però abans hi ha el ‘què’ i el ‘com’”, ha subratllat.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#10 Consultor, Molins, 28/11/2014 - 14:35

Este hombre sigue con sus mantras engañando a todos, una carateristica suya que ya se conocia junto a la deslealtad a todos, hay que recordar como se aprobó el Estatuto, quedo retratado
Poner urnas, votar no es pecado es una ilegalidad y si no, votamos si capamos a los que no pasen de 1,5 de altura

#9 Luis Rey, Bilbao, 27/11/2014 - 18:28

Pues será poner las urnas porque Rajoy y el PP recogieron
firmas y,al parecer, es el ataque más grave contra Cataluña y el pueblo catalán en toda su milenaria historia.

#8 reja, vic, 27/11/2014 - 12:20

Pues yo no lo veo fuera de ella

#7 Pepe, Barcelona, 27/11/2014 - 11:00

Ha triplicat el deute de la Generalitat, ha malgastat diners públics, ha fracturat la societat, ha convocat actes il.legals i diu que no es veu a la presó? El món al revés.

#6 jordi, ,, 27/11/2014 - 09:56

Ya ha demostrado que como profeta no es gran cosa

#6.1 inyigu, bilbau, sepaRatas juas juas, 27/11/2014 - 10:56

No. Es mucho mejor como presidente.