Publicitat
Política · 15 d'Octubre de 2016. 08:52h.

Mas: “no hem d'abaixar el cap”

L'expresident compara l'Estat espanyol amb el franquisme

Mas: “no hem d'abaixar el cap”

Artur Mas

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha denunciat que a l'Estat espanyol l'ombra del franquisme continua sent “molt allargada”. Així ho ha assegurat durant els actes d'homenatge del Partit Demòcrata Europeu Català al president de la Generalitat republicana, Lluís Companys, afusellat avui fa 76 anys per la dictadura franquista.

 

“Quan un Estat jutja gent demòcrata i pacífica per escoltar el poble i demanar a la gent que s'expressi en llibertat, demostra que l'ombra de Franco és molt allargada”, ha assegurat Mas, alhora que ha reiterat la determinació del poble català perquè Catalunya esdevingui un estat independent.

 

Nosaltres som la gent del diàleg i el pacte, com és tradicional en la història col·lectiva de Catalunya, però també som la gent determinada perquè aquest camí cap a la llibertat és faci, i es faci fins al final”, ha asseverat.

 

En aquest sentit, ha afirmat que “no hem d’abaixar el cap ni renunciar als nostres objectius, malgrat les negatives”. “El 'no' de l'Estat espanyol no significa ni abaixar el cap, ni renunciar, sinó que significa reunir més energia i fermesa per al nostre anhel i per seguir endavant”, ha insistit.


Finalment, el president del Partit Demòcrata Europeu Català ha reivindicat els esforços que es van fer des de Catalunya per recuperar la democràcia després de la mort de Franco.

 

“Nosaltres hem estat al capdavant per reinstaurar una democràcia real i de qualitat a conjunt de l'Estat espanyol”, ha dit, igual que “a l'Estat espanyol molta gent ha treballat de manera noble i ferma perquè la democràcia fos de qualitat”.

Publicitat

64 Comentaris

Publicitat
#48 Mefisto, BARCELONA, 17/10/2016 - 21:46

TU BÉ QUE L'HAS ABAIXAT DAVANT ERC I LA CUP!
SUPOSANT QUE ET QUEDI CAP! El vas perdre el 2012 ,,,,

#46 No val a badar, Bcn, 16/10/2016 - 16:42

L'arturo te raó, aqui quan baixes el cap o simplement mires cap a l'altre costat et carden fora i n'hi foten un altre.

#45 Jordi Perpinyà, Perpinyà, 16/10/2016 - 01:19

Anem a dar batalla als cruels castellans; y visca Cataluña visca la llibertat. Catalans despertauvos...

Cançó popular (1714)

#44 Por lo visto, ellos, el autodenominado poble catal, Terrassa, 15/10/2016 - 21:11

"no he d?abaixar el cap ni renunciar als nostres objectius, malgrat les negatives". El resto, por lo visto, nos hemos de j..er y renunciar a ellos, amén de no ser considerados parte del pueblo catalán. Señor Mas, desaparezca, haganos ese favor.

#43 Le Chiffre, Barcelona, 15/10/2016 - 20:51

Espanya no és més que un estat tardofranquista, una pseudodemocràcia de fireta, una mala broma.
La separació de poders ni està ni se l'espera, amb un ministre fent ús de les clavagueres que quan l'enxampen no té dignitat per dimitir.
Fugir d'Espanya és una necessitat moral, econòmica i higiènica.