Publicitat
Política · 9 d'Agost de 2009. 12:11h.

Mas només ajudarà Espanya si governa a Catalunya

"Ajudar els governs espanyols té costos. Estem disposats a assumir aquests costos si governem a Catalunya"

Mas només ajudarà Espanya si governa a Catalunya

Mas i Duran, en una imatge d'arxiu

El president de CiU, Artur Mas, ha assegurat que "ajudar els governs espanyols té costos. Siguin d’un color o d’un altre. I la història ho demostra. Estem disposats a assumir aquests costos si governem a Catalunya. Perquè com a mínim aquests costos es poden compensar amb una bona obra de govern a Catalunya. Si no, només tenim els costos. I això no se li pot demanar a ningú".

En una entrevista a El Periódico, el líder de la faderació nacionalista diu que "amb Esquerra hi ha una relació normal i correcta. ¿Poc fructífera? Sí, almenys de moment. Tots els ponts de diàleg que CiU ha intentat establir amb Esquerra han estat tallats per la seva direcció. La direcció va dinamitar aquests ponts amb el primer i el segon tripartit".

Sobre un possible pacte amb la formació independentista creu que "si el tripartit torna a sumar, repetirà. Esquerra, que va fer l’aposta del primer tripartit, que tenia un sentit, que es podia entendre, va cometre un error greu amb el segon tripartit, que no tenia cap lògica. Havia votat contra l’Estatut i el PSC l’havia expulsat del Govern. ¿Quin sentit tenia tornar-hi? Va ser un error i penso que ERC ho està pagant electoralment: va perdre el 60% dels vots a les legislatives, el 25% a les autonòmiques del 2006 i més del 20% a les europees. El segon tripartit estava precuinat, com ho està el tercer. No descarto que, abans de les eleccions, ERC o ICV surtin del Govern. Però si passa serà una operació estètica per recollir vots. Donem per amortitzada i desprestigiada la fórmula del tripartit. No ens passarem tota la campanya parlant del tema. L’enfocarem a explicar què li convé al país".

Mas també assenyala que "després de 30 anys de democràcia, hem de començar a parlar del dret de Catalunya a prendre les seves pròpies decisions com a poble. I en aquest dret no hi ha límit. No hi ha una estació final de trajecte" i afegeix que "ningú es confongui: CiU, l’endemà d’arribar al Govern no plantejarà aquests temes d’entrada, tenim clar que hem d’aixecar el país".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 El Pantera Tulipán, Andorra, 10/08/2009 - 12:30

La clau és: qui ajuda a Mas?

Rajoy té partidaris i detractors.

Amb Mas tothom ho té claríssim.

#10 EMILI ROSIÑOL VIDAL, bcn, 10/08/2009 - 00:04

Que desesperación!
Se esta ofertando?
Mejor acudir a Erc...para salvar la cara, sino al Pp....un pacto entre patriotas?.....cielosSe venderan al electorado....bajo la consigna de salvar al pais?
La politica no era un arte? Lo dijo un politico, claro!

#9 pep, manresa, 09/08/2009 - 23:41

Em semblen molt vàlids i encertats els raonaments de l'Artur Mas, fer el contrari seria allò de "cornuts i pagar el beure", que ja és el què normalment ens obliguen a fer, sobretot dés que ERC va regalar Catalunya al PSOE

#8 Un Català Lliure, Barcelona, 09/08/2009 - 23:03

Que trist!!! I aquests són l'alternativa al tripartit??? Tindria problemes seriosos per apostar quina fórmula és pitjor. Jo, al cap i a la fi, crec que això és el mateix sistema mani qui mani.

L'única alternativa al sistema és REAGRUPAMENT.

#7 Pijoan, Sabadell, 09/08/2009 - 20:28

MAS es Un esclau amb mentalitat d'esclau, sempre al servei del amo i per recollir les engrunes que li deixin caure de la taula. FORA ESCLAUS UNIONISTES de Catalunya..!!