Publicitat

El president admet tanmateix "l'enorme dificultat" que progressi el pacte fiscal

El president de la Generalitat, en el ple del Parlament, ha afirmat que "ara o mai" per demanar el pacte fiscal tot i que el PP té majoria absoluta a Madrid. Mas ha admès, però, "l'enorme dificultat que progressi des del punt de vista polític".

Segons la seva opinió, "els dèficits fiscals actuals són insostenibles" i ha revelat que "a igualtat de competències al País Basc té un 56% més de recursos". "La solidaritat ha de poder ser revisada i acordada bilateralment amb l'Estat".

Mas ha reiterat que la reforma proposada suposa un "canvi de concepte de 180 graus" però que si Catalunya "es presenta com un poble unit" té possibilitats perquè "a la societat catalana, quan se li pregunta, està molt agrupada", en al·lusió a les enquestes del CEO.

També ha reconegut que cal una modificació de la LOFCA perquè "la batalla política de Catalunya és sortir del règim comú". Segons la seva opinió, malgrat el rescat, "tenim la millor conjuntura per presentar aquest projecte i tirar-lo endavant".

Artur Mas, durant la seva intervenció
Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#22 angel, Cardedeu is not ECSpain, 26/07/2012 - 17:54

Sr. Mas, independència, ara o mai?

#21 Josep Pages Canaleta Cardedeu, CARDEDEU, 26/07/2012 - 15:23

Trenqueu els pactes que teniu en RAJOY I CAMACHO Srs de C.I.U. Pocavergonyes JUDES , Falsos Molt PACTA FISCAL ero encara teniu un gran LLIGAM AMB ESPANYA DEL Estat Espanyol cal trencar Relacions hipocrites

#20 mireia, barna, 26/07/2012 - 04:37

Alfonso Guerra, als passadissos del Congrès el 23-5-2012 ?A mí hablar siempre me parece bueno, pero soy un convencido absoluto de que esto del pacto fiscal es una invención y además es una invención totalmente injusta. Ha reblat el clau de la "ribotada" de l'Estatut..

#19 mireia, barna, 26/07/2012 - 04:32

[...] El problema no es que la solidaridad sea de unas regiones para otras, es de los ricos de unas y otras regiones con los pobres de unas y otras regiones. Por lo tanto no entiendo el pacto fiscal ni lo acepto?. Alfonso Guerra 23-5-2012

#18 joan, manresa, 25/07/2012 - 19:13

tinu.)Sr.President,la dignitat es l'ultim que podem perdre.,nosaltres pobres i vells pensionistas estarem al seu costat,pro no per fer de subdits ni de genolls al amo..,ens han robat,expoliat no paguen lo que ens deuen i a sobre ens volen eliminar..No Sr.President,DIGUEM NO..,Torna,torna Serrallo